Unul dintre cele mai gustoase lucruri din bucătăria grecească îl reprezintă aperitivele. Măsline, brânză, salată, pita grecească, toate stropite din belșug cu ulei de măsline și cu zeamă de lămâie. 

Despre un astfel de aperitiv vorbim și noi astăzi. Saganaki, adică o felie de brânză prăjită în ulei de măsline și savurată cu puțină zeamă de lămâie. În unele restaurante grecești, saganaki se servește flambată, ceea ce o face să arate și mai spectaculos. Noi vă propunem o rețetă simplă, dar delicioasă, pe care o puteți face cu orice fel de brânză tipic grecească. 

Saganaki - cel mai bun aperitiv grecesc
Timp total 10 minute

Ingrediente

  • 200 g brânză feta sau kefalotiri sau halloumi
  • 3 linguri făină
  • 2 linguri ulei de măsline
  • zeamă de lămâie

Mod de preparare

Tăiați brânza în felii potrivite, cam de 1 cm grosime. Puneți uleiul la încins într-o tigaie pe foc.

Treceți feliile de brânză printr-un bol cu apă pentru a le umezi și pentru a se lipi făina de ele, apoi tapetați-le cu făină pe fiecare parte. Brânza va căpăta o crustă delicioasă, care o va ajuta și să nu se topească în timpul prăjirii.

Când uleiul s-a încins, puneți bucățile de brânză în tigaie și prăjiți 2-3 minute pe fiecare parte. Brânza trebuie să aibă o crustă aurie la exterior și să se topească ușor în interior.

Scoateți brânza pe prosoape de hârtie absorbante, pentru a scăpa de excesul de ulei. Serviți cu zeamă de lămâie proaspăt stoarsă.

Poftă bună!