Cinnamon rolls - rulouri cu scorțișoară mari, pufoase, moi și absolut delicioase. Glazură de cremă de brânză cu aromă de arțar sau vanilie care se topește în gură.

Cinnamon rolls - rețeta originală de rulouri cu scorțișoară

Nu le veți mai găti în alt mod odată ce ați încercat această rețetă, mai ales că puteți prepara compoziția din timp și o puteți păstra în congelator.

De ce o să vă plăcă această rețetă de cinnamon rolls

  • Rulouri cu scorțișoară, dulci, pentru micul dejun pe care toată lumea le dorește
  • Aluat de casă cu gust bogat și mult unt
  • Smântâna este ingredientul nostru secret pentru obținerea celor mai moi, mai bogate și savuroase rulouri
  • Glazură de cremă de brânză cu aromă de arțar sau vanilie care se topește în gură.

Rulouri cu scorțișoară - ingredientul secret

Se toarnă smântâna peste rulouri înainte de coacere. Acesta este ingredientul secret și este modalitatea prin care rulourile au un gust bogat și o textură lipicioasă.

După ce sunt rulate și sunt lăsate să crească în tavă, chiar înainte de a fi băgate la cuptor, încălziți smântâna într-un castron mic.

De ce este nevoie să fie încălzită smântâna?

Pentru că rulourile au crescut la căldură și nu este indicat să adaugați smântână rece de la frigider.

Smântâna caldă (nu fierbinte!) le va permite să crească așa cum trebuie în timpul coacerii. Turnați-o peste ele și lăsați-o să curgă în jurul lor.

Ce ingrediente folosim pentru cinnamon rolls (rulouri cu scorțișoară)

Această rețetă cinnamon rolls nu necesită prea multe ingrediente.

Iată de ce aveți nevoie pentru a face cele mai bune rulouri cu scorțișoară:

  • Lapte: 1,5% sau lapte integral, dar trebuie să știți că și laptele de migdale sau de cocos funcționează la fel de bine.
  • Zahăr granulat: este folosit pentru a îndulci rulourile și pentru a ajuta la activarea drojdiei.
  • Drojdie rapidă: folosiți drojdie rapidă sau instant pentru a ajuta aluatul să crească mai repede. Puteți folosi și drojdie uscată activă, dar este posibil să crească puțin mai greu.
  • Unt: Folosim unt sărat, dar și cel nesărat merge la fel de bine. Veți avea nevoie de el pentru aluat, umplutură și glazură.
  • Ou și gălbenuș de ou: pentru această rețetă aveți nevoie de un ou și un gălbenuș de ou pentru textura perfectă și o consistența bogată a aluatului.
  • Făină: Puteți folosi făină universală și făină pentru pâine. Oricare dintre ele va fi la fel de bună. Făina pentru pâine va ajuta rulourile să aibă o textură mai pufoasă, dar mai fermă. Cu făină universală, rulourile pot fi mai moi.
  • Zahăr brun: Puteți folosi zahăr brun închis pentru o aromă dulce de melasă, dar zahărul brun deschis merge la fel de bine!
  • Scorțișoară
  • Sare: Rulourile cu scorțișoară făcute fără sare au un gust ușor fad și, în plus, sarea ajută și la controlul drojdiei, așa că nu o săriți.
  • Pentru glazură: și glazura este cu adevarat de neuitat! Doar cremă de brânză, unt, zahăr pudră și vanilie.

Se poate transforma într-un desert de post?

Da! După cum am menționat deja, poate fi folosit cu succes laptele de migdale pentru aceste rulouri cu scorțișoară. De asemenea, puteți folosi unt vegan și o cremă de brânză vegană dacă vă doriți un preparate de post.

Care drojdie este mai bună și cum se poate activa?

Poate fi destul de greu să vă dați seama dacă drojdia este activată. În primul rând, este important să știți că există două tipuri de drojdie din care să alegeți:

  • Drojdie activă: această drojdie trebuie dizolvată în lichid înainte de a fi adăugată la restul ingredientelor pentru aluat. Veți ști că este activată atunci când în lichidul în care dizolvați drojdia încep să apară bule mici (pentru această rețetă este vorba de laptele cald).
  • Drojdie instant: cunoscută și sub numele de drojdie cu creștere rapidă și este cea pe care o folosim în această rețetă. Poate fi încorporată în aluat fără să fie nevoie de activare. Cu toate acestea se poate dizolva în puțin lapte și zahăr pentru a ajuta la dizolvarea ei.

Indiferent de drojdia pe care o utilizați, este esențial să o adăugați în laptele cald (între 40 și 45 de grade Celsius). Mai multe despre asta, mai jos! De asemenea, puteți adăuga puțin zahăr cu oricare drojdie pentru a ajuta la activarea ei.

Rețeta de cinnamon rolls - rulouri cu scorțișoară

Preparare 2 ore
Gătire 20 minute
Timp total 2 ore și 20 minute

Ingrediente

Pentru aluat:

  • 180 ml lapte cald (lapte integral sau 1,5% de preferat – la 45 grade C)
  • 2 1/4 lingurițe drojdie cu creștere rapidă sau activă
  • 50 de grame de zahăr granulat
  • 1 ou plus 1 galbenuș de ou, la temperatura camerei
  • 60 de grame unt, topit (sărat, dar se poate folosi și nesărat)
  • 360 de grame de făină pentru pâine
  • 3/4 linguriță sare

Pentru umplutură:

  • 130 de grame de zahăr brun închis (funcționează și zahărul brun deschis)
  • 1 1/2 linguri de scorțișoară
  • 60 grame unt
  • 120 ml smântână (se va turna peste rulourile crescute)

Pentru glazură:

  • 120 grame cremă de brânză
  • 3 linguri de unt
  • 90 grame zahăr pudră
  • 1/2 linguriță extract de vanilie

Mod de preparare

Lapte cald la aproximativ 45 de grade Celsius. Se transferă laptele cald în bolul unui mixer electric și se adaugă drojdia, zahărul, oul, gălbenușul de ou și untul topit. Se amestecă până se omogenizează. Apoi se încorporează făina și sarea și se amestecă până când începe să se formeze un aluat.

Se frământă aluatul, cu ajutorul unui mixer, la viteză medie timp de 8 minute. Aluatul trebuie să se formeze într-o minge și să fie ușor lipicios. Dacă este prea lipicios (adică se lipește de fundul mixerului, se mai adaugă 2 linguri de făină). Dacă nu folosiți un mixer electric, puteți frământa aluatul cu mâinile timp de 8-10 minute, pe o suprafață presărată cu făină.

Transferați aluatul într-un castron bine uns cu ulei, acoperiți cu folie de plastic și un prosop cald. Lăsați aluatul să crească timp de 1 oră până la 1,5 ore sau până când își dublează volumul. Acest lucru poate dura mai mult sau mai puțin, în funcție de umiditatea și temperatura din încăpere.

După ce și-a dublat volumul, transferați aluatul pe o suprafață bine presărată cu făină și întindeți-l. Întindeți unt înmuiat peste aluat, lăsând o margine de 1 cm.

Într-un castron mic, amestecați zahărul brun și scorțișoara. Folosiți-vă mâinile pentru a presăra amestecul peste aluatul uns cu unt, apoi frecați amestecul de zahăr brun în unt.

Rulați strâns aluatul și așezați-l cu marginea în jos, asigurându-vă că sigilați marginile aluatului cât de bine puteți. Probabil va trebui să tăiați capetele cu aproximativ 2 cm, deoarece acestea nu vor fi atât de pline de zahăr de scorțișoară pe cât ne-am dori să fie.

Tăiați în bucăți de 3 cm cu un cuțit zimțat sau cu ață dentară. Ar trebui să obțineți 9 bucăți mari.

Pune rulourile cu scorțișoară într-o tavă unsă cu ulei. Tapetați tava și cu hârtie de copt, în cazul în care umplutura ajunge să se scurgă.

Acoperiți cu folie de plastic și un prosop cald și lăsați din nou să crească timp de 30-45 de minute.

Preîncălziți cuptorul la 180 de grade Celsius.

Încălziți smântâna doar până când nu mai este foarte rece. Îndepărtați folia de plastic și prosopul și, odată ce rulourile au crescut, turnați smântâna peste ele, lăsând-o să se scurgă peste și în jurul rulourilor.

Coaceți rulourile cu scorțișoară timp de 20-25 de minute sau până când devin ușor maronii pe margini. Nu se coc foarte mult, astfel încât să rămână moi la mijloc, de aceea le vrem doar ușor aurii.

Coaceți la 190 de grade timp de 20-22 de minute, până când rulourile sunt ușor aurii. Timpul va varia în funcție de cât de mari sunt rulourile, de tipul de tavă, cât de strâns sunt rulate etc. Poate dura până la 25-27 de minute. Verificați rulourile la 20 de minute. Dacă devin prea rumenite, acoperiți lejer cu folie pentru timpul de coacere rămas.

Lăsați-le să se răcească timp de 5-10 minute înainte de a adăuga glazura. 

Pentru a face glazura: În vasul unui mixer electric, combinati crema de brânză, untul, zahărul pudră și extractul de vanilie. Bateți până când compoziția devine omogenă și pufoasă. Se intinde peste rulouri și se servește imediat. Poftă bună!

Glazura pentru rulouri cu scorțișoară

Glazura pentru cinnamon rolls - rulouri cu scorțișoară
Glazură pentru cinnamon rolls - rulouri cu scorțișoară

După ce rulourile s-au copt și arată minunat, este timpul să le adăugăm glazura. Puteți folosi o glazură simplă de zahăr pudră sau o glazură albă pufoasă cumpărată din magazin, dacă doriți. Dar preferăm glazura noastră de brânză cremă.

Acesta conține unt, zahăr pudră, cremă de brânză și extract (fie vanilie, fie arțar). Ați putea chiar să adăgați un strop de scorțișoară pentru a face o glazură cu scorțișoară. Noi le-am încercat pe toate!

Puteți adăuga glazura cât timp rulourile sunt calde și sa o lăsați să se înmoaie sau, dacă doriți un aspect mai ferm, întindeți glazura de brânză când rulourile sunt la temperatura camerei.

Cum se păstrează aluatul de cinnamon rolls

După ce rulați și tăiați preparatul conform instrucțiunilor, aranjați rulorurile de scorțișoară într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, acoperiți bine cu folie de plastic apoi puneți tava la frigider peste noapte.

Când sunteți gata să le coaceți, se scot din frigider și se lasă să ajungă la temperatura camerei și apoi să crească timp de 45 de minute până la 1 oră înainte de a le coace conform instrucțiunilor.

Cum se păstrază rulourile cu scorțișoară pregătite

Rulourile cu scorțișoară (cinnamon rolls) proaspăt coapte se păstrează acoperite, la temperatura camerei, timp de 1-2 zile, apoi se transferă la frigider unde se pot păstra până la 5 zile.

Pur și simplu se reîncălzesc în cuptorul cu microunde pentru a deveni din nou moi și cu o textură ușor lipicioasă.

Cum se congelează rulourile cu scorțișoară (cinnamon rolls)

Congelare înainte de coacere

Aluatul trebuie congelat după prima creștere (după ce au fost rulate și tăiate). Se pun într-o tavă și se acoperă, apoi se pot depozita în congelator.

Când sunteți gata să le coaceți, lăsați aluatul să se dezghețe în frigider - de preferință peste noapte, apoi se lasă într-un loc cald timp de 30 de minute până la 1 oră înainte de coacere pentru a activa a doua creștere. Se coc conform instrucțiunilor.

Congelare după coacere

Lăsați rulourile cu scorțișoară să ajungă la temperatura camerei după coacere, apoi puteți alege fie să le congelați în tavă, după ce vă asigurați că sunt bine învelite sau acoperite într-un recipient ermetic, fie puteți alege să le congelați în mod individual.

Înainte de sevire dezghetati rulourile cu scortișoară la temperatura camerei, apoi le puteți încălzi la cuptor la 180 de grade Celsius pentru 10-15 minute sau în cuptorul cu microunde pentru 20-30 de secunde (odată dezghețate).

Trucuri pentru cele mai bune cinnamon rolls (rulouri cu scorțișoară)

Nu încălziți laptele prea mult

Ar trebui să aibă între 40-45 grade C. Dacă este mai fierbinte este probabil să inactiveze drojdia, ceea ce înseamnă că rulourile cu scorțișoară nu vor crește.

Un truc simplu este să încercați laptele cu degetul - ar trebui să se simtă cald, dar nu fierbinte. Dacă l-ați încălzit prea mult, așteptați pur și simplu câteva minute până se răcește.

Asigurați-vă că untul este la temperatura camerei

Multe rețete necesită utilizarea untului topit, dar asta va face ca umplutura să se scurgă înainte de coacere. Untul la temperatura camerei este cel mai bun!

Frecați untul cu zahăr

Este important să frecați zahărul în unt și apoi în aluat.

Folosiți ouă la temperatura camerei

Dacă folosiți ouă reci, există șansa ca acestea să afecteze drojdia sau să coaguleze untul. Pentru a aduce ouăle la temperatura camerei pur și simplu puneți-le într-un castron cu apă caldă timp de câteva minute.

Folosiți făină pentru pâine

Făina pentru pâine este disponibilă în majoritatea magazinelor alimentare și face TOATA diferența atunci când vorbim de rulouri moi și pufoase.

Presărați suprafața de lucru și sucitorul cu făină pentru a preveni lipirea aluatului.

Ce trebuie să mai știi despre cinnamon rolls - rulouri cu scorțișoară

Se poate folosi făină universală?

Rețeta va funcționa cu făină universală, dar vă recomandăm să rămâneți la făina pentru pâine, deoarece, așa cum am menționat, este cea care face din acest desert unul foarte pufos și delicios.

Ce pot face dacă aluatul meu este prea lipicios în timpul frământării?

Pur și simplu mai adăugați puțină făină, aproximativ câte o lingură, până când este mai ușor de lucrat.

Pot folosi o mașină de făcut pâine?

Dacă aveți mașină de pâine, puteți utiliza ciclul de aluat pentru a vă ușura considerabil munca.

Sau, mergeți pe varianta veche și puneți mâinile să lucreze, frământând pâinea fără mixer. Funcționează în orice mod.

Dacă vă hotărâți să frământați manual, aveți grijă să nu adăugați prea multă făină. Aluatul ar trebui să fie ușor lipicios, pentru ca rulourile să fie moi.

Putem adăuga mixuri în umplutură?

Puteți adăuga nuci tocate, stafide sau chiar alte condiment. Indiferent de ingrediente, rulourile vor fi delicioase.