Daca ai nevoie de aperitive speciale pentru mesele festive, reteta de mai jos e o idee excelenta.

Rulouri de carnaciori cu salvie
Timp total 45 minute

Ingrediente

  • 500g foietaj
  • faina
  • 1 ou, usor batut
  • Pentru umplutura:
  • 450g carne de carnati
  • 50g pesmet
  • 50ml bere ale
  • 6 frunze de salvie, tocate fin, plus 28 de frunze mici pentru decor
  • patrunjel proaspat, tocat fin
  • 1 mar, curatat si ras

Mod de preparare

1. Intr-un castron, se amesteca, cu mainile, toate ingredientele pentru umplutura. Se lasa sa se raceasca timp de 30 de minute.

2. Se taie aluatul pe jumatate si se ruleaza fiecare parte pana cand se formeaza un dreptunghi de 42 cm x 10 cm. Se impartea carnea in doua jumatati, si se pune fiecare parte pe jumatatile de foietaj, lasand o margine libera. Se perie marginile de aluat cu ou, apoi se ruleaza si se sigileaza bine, in asa fel incat umplutura sa fie complet incorporata in foietaj. Se lasa sa se raceasca timp de 10 minute, apoi, folosind un cutit ascutit, se taie fiecare in 14 bucati si se aseaza pe o tava tapetata cu hartie de copt. Se perie cu ou batut, apoi se decoreaza cu cate o frunza mica de salvie.

3. Se incalzeste cuptorul la 220C. Se coc timp de 15 minute pana cand cresc si capata o culoare aurie. Se servesc calde.