Aperitivele simple și rapide, care sunt gata în câteva minute și pentru care nu ai nevoie de multe ingrediente, sunt ideale atunci când ai de pregătit o masă pentru musafiri sau prentru sărbători. În această categorie se încadrează și această rețetă de rulouri de somon cu pâine și cremă de brânză. 

Aveți nevoie de fix trei ingrediente plus mirodenii (pe care le puteți omite), pentru a obține niște aperitive delicioase și de efect, care îi vor cuceri pe cei care le vor gusta. 

Rulouri cu somon afumat și cremă de brânză
Timp total 30 minute

Ingrediente

  • pâine feliată (french toast)
  • somon afumat (felii cât mai subțiri)
  • cremă de brânză
  • condimente

Mod de preparare

Pentru început, tăiați coaja feliilor de pâine și puneți-le câte 4, una lângă alta, sub formă de pătrat. Acoperiți cu folie de plastic și întindeți cu ajutorul unui sucitor, astfel încât feliile de pâine să se subțieze și marginile să se lipească între ele.

Ungeți pâinea cu cremă de brânză și presărați deasupra condimentele preferate: chilli, oregano, busuioc, piper etc. Așezați apoi feliile de somon afumat una lângă alta. Rulați totul cât mai strâns, cu ajutorul foliei de plastic.

Dați rulada la frigider pentru cel puțin o oră. După ce a stat la rece și s-a închegat, puteți tăia rulada în felii potrivite.

Serviți rulourile de somon sub formă de aperitiv sau în orice altă combinație vă place.

Poftă bună!