Daca esti fan al foietajului cu carne, atunci aceste rulouri sunt tot ce putei sa-ti doresti.

Rulouri cu carne tocata si feta
Timp total 1 oră

Ingrediente

  • ulei de masline
  • 1 ceapa tocata marunt
  • 2 catei de usturoi, zdrobiti
  • salvie, tocata
  • 2 lingurite de fulgi de chilli
  • 1 lingurita de oregano
  • 200g feta, sfaramata
  • 450g carne de carnati
  • 640g aluat foietaj
  • 1 ou, batut

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 200C. Se incalzeste putin ulei intr-o tigaie si se caleste ceapa timp de 5-6 minute, la foc mediu, pana cand incepe sa se inmoaie. Se adauga usturoiul si se prajeste timp de 2-3 minute, apoi se pune intr-un vas si se lasa sa se raceasca timp de 5 minute.

2. Se adauga salvia, chilli, oregano, feta si carnea pentru tocata la ceapa si usturoi. Se condimenteaza generos cu sare si piper, apoi se folosesc mainile pentru a incorpora toate ingredientele.

3. Se taie aluatul dreptunghiular, pe lungime. Se pune amestecul in fiecare dreptunghi, se perie marginea cu ou batut, apoi se sigileaza pentru a incorpora umplutura. Se preseaza marginile cu o furculita, apoi se perie cu ou batut si se pun intr-o tava tapetata cu foaie de copt. Se lasa sa se raceasca timp de 10 minute.

4. Dupa racire, se taie fiecare rulou in 4 si se lasa sa se raceasca din nou timp de cel putin 20 de minute.

5. Dupa racire, se perie din nou cu ou batut. Se coc timp de 20 de minute pana cresc si carnea este gatita. Se lasa sa se raceasca timp de 10 minute inainte de servire.