Ruladă simplă cu șuncă și cașcaval

Apare în Mancaruri cu carne, Aperitive

Ruladă simplă cu șuncă și cașcaval
13 voturi
5 13


Nu știm voi cum preferați, dar nouă cel mai mult ne plac rețetele simple, pentru care ai nevoie de puține ingrediente, dar cu gust wow. Dacă și voi preferați la fel, atunci această ruladă este fix ce vă trebuie.

O ruladă delicioasă umplută cu șuncă și cașcaval, pe care o puteți pregăti ca aperitiv, ca gustare atunci când aveți musafiri sau pur și simplu, pentru o masă rapidă și delicioasă. Rulada poate fi păstrată și savurată și rece, vă asigurăm că este la fel de gustoasă și că se potrivește perfect a doua zi, pe post de mic dejun. 

Ingrediente

  • 300 g aluat pentru pizza
  • 250 g mozzarella/ cașcaval
  • 200 g șuncă presată
  • pătrunjel pentru ornat
  • un ou
Timp de preparare: 1 ora
Vezi si:

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul la 190 de grade.

Întindeți aluatul de pizza pe blatul de lucru, sub formă de dreptunghi. Așezați feliile de șuncă presată peste aluat, lăsând o margine de 1-2 cm.

Adăugați mozzarella sau cașcavalul dat pe răzătoare. Începeți să rulați, având grijă să nu fie prea strâns aluatul. Când ați ajuns la capăt, apăsați ușor marginile pentru a sigila conținutul.

Puneți rulada cu deschizătura în jos pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Opțional, puteți unge rulada cu ou bătut.

Dați la cuptor, la 170-180 de grade, pentru 40-45 de minute sau până când rulada s-a rumenit frumos deasupra.

Lăsați 10 minute să se răcească, după care puteți tăia și servi. Presărați pătrunjel proaspăt tocat și savurați.

Poftă bună!
recomandări

Trebuie sa vezi si...

Tartă caprese - simplă și rapidă

O tartă sărată este întotdeauna o alegere bună pe post de aperitiv. Atunci când vreți să pregătiți ceva rapid, delicios și potrivit...

Muffins cu ouă și șuncă pentru micul dejun

Brioșele cu ouă, șuncă și legume sunt o idee nemaipomenită pentru micul dejun sau pentru a fi luate la pachet. Sunt delicioase atât calde,...

Sos Mornay (sos de cașcaval)

Sosul Mornay este un sos foarte cremos, delicios și popular în bucătăria internațională. În mod original, se prepară având ca...

Porc Florentine - ruladă de porc în aluat foietaj

Mușchiul de porc este o carne foarte ofertantă, din punct de vedere al felurilor în care o puteți găti. De la o banală friptură la grătar,...

Tocăniță de dovlecei simplă și rapidă

Tocănițele, aceste mâncăruri tradiționale, ieftine și ușor de preparat, sunt întotdeauna o alegere sănătoasă pentru un prânz sau...

Sote de ciuperci - cea mai simplă rețetă

Ciupercile sunt o sursă excelentă de proteine vegetale, sunt delicioase, versatile și pot fi incluse într-o mulțime de rețete și feluri de...

Ruladă de somon afumat cu cremă de brânză și avocado

Rulada de somon afumat, umplută cu cremă de brânză, este o idee excelentă de aperitiv sau gustare. Se face foarte ușor, este o rețetă fără...

Budincă de mascarpone simplă și rapidă

Deserturile rapide, ușoare și fără preparare termică sunt ideale atunci când vreți să preparați ceva rapid și delicios sau când aveți...

Ruladă din pâine cu cremă de brânză și somon

O ruladă aperitiv este o alegere excelentă pentru o ocazie când aveți musafiri și nu știți ce să pregătiți mai repede. Arată spectaculos pe...

Ruladă din piept de curcan

Pieptul de curcan este o carne foarte gustoasă și sănătoasă, dacă știm cum să o punem în valoare. Atunci când este gătit corect,...

facebook whatsapp email

Autentifica-te pentru a comenta