Nu știm voi cum preferați, dar nouă cel mai mult ne plac rețetele simple, pentru care ai nevoie de puține ingrediente, dar cu gust wow. Dacă și voi preferați la fel, atunci această ruladă este fix ce vă trebuie.

O ruladă delicioasă umplută cu șuncă și cașcaval, pe care o puteți pregăti ca aperitiv, ca gustare atunci când aveți musafiri sau pur și simplu, pentru o masă rapidă și delicioasă. Rulada poate fi păstrată și savurată și rece, vă asigurăm că este la fel de gustoasă și că se potrivește perfect a doua zi, pe post de mic dejun. 

Ruladă simplă cu șuncă și cașcaval
Timp total 1 oră

Ingrediente

  • 300 g aluat pentru pizza
  • 250 g mozzarella/ cașcaval
  • 200 g șuncă presată
  • pătrunjel pentru ornat
  • un ou

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul la 190 de grade.

Întindeți aluatul de pizza pe blatul de lucru, sub formă de dreptunghi. Așezați feliile de șuncă presată peste aluat, lăsând o margine de 1-2 cm.

Adăugați mozzarella sau cașcavalul dat pe răzătoare. Începeți să rulați, având grijă să nu fie prea strâns aluatul. Când ați ajuns la capăt, apăsați ușor marginile pentru a sigila conținutul.

Puneți rulada cu deschizătura în jos pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Opțional, puteți unge rulada cu ou bătut.

Dați la cuptor, la 170-180 de grade, pentru 40-45 de minute sau până când rulada s-a rumenit frumos deasupra.

Lăsați 10 minute să se răcească, după care puteți tăia și servi. Presărați pătrunjel proaspăt tocat și savurați.

Poftă bună!