Ruladă de cartofi umplută cu spanac

Apare în Mancaruri cu legume, Mancaruri cu cartofi, Mancaruri

Ruladă de cartofi umplută cu spanac
4 voturi
4 4

Cartofii sunt delicioși în orice combinație, de la cele mai simple până la cele mai complexe preparate. Unde mai pui că sunt atât de versatili și pot fi incluși în atât de multe rețete, încât nu ai cum să te plictisești de gustul și textura lor. 

Astăzi vă propunem o rețetă cu cartofi atipică. O ruladă din cartofi, umplută cu spanac. Amidonul din cartofi și cu cel din făină se vor combina și vor forma un aluat delicios și consistent pentru ruladă. 

Ingrediente

  • 500 g cartofi
  • 1/2 cană făină
  • 1/2 cană parmezan ras
  • sare
  • piper
  • 3 ouă
  • Pentru umplutură:
  • 150 g spanac
  • 50 g brânză feta
  • busuioc
  • sare
  • piper
  • 1/2 linguriță chilli sau boia
  • 1 lingură ulei
  • 1 cățel de usturoi
Timp de preparare: 1 ora si 30 minute
Vezi si:

Mod de preparare

Spălați cartofii și fierbeți-i cu tot cu coajă într-o oală cu apă și puțină sare. După ce cartofii s-au răcit, îi puteți curăța și pune într-un robot de bucătărie. Pasați cartofii, după care asezonați cu sare și piper.

Începeți să încorporați făina, amestecând manual. Adăugați ouăle, parmezanul dat pe răzătoare și formați un aluat care să fie ferm. Dacă este nevoie, mai adăugați puțină făină.

Pentru umplutură, puneți uleiul și usturoiul zdrobit într-o tigaie pe foc. Când uleiul s-a încins, adăugați spanacul spălat. Condimentați după gust și lăsați pe foc până când spanacul a scăzut și apa s-a evaporat.

Întindeți aluatul cu un sucitor, pe hârtie de copt, până când obțineți o foaie de aproximativ un centimetru grosime. Presărați deasupra brânza feta mărunțită. Adăugați umplutura de spanac, după ce s-a răcit. Aveți grijă să lăsați o margine de doi centimetri liberă.

Începeți să rulați ușor, cu ajutorul hârtiei. Aluatul de cartofi este foarte fragil și se poate rupe ușor. După ce ați rulat-o, puteți să fierbeți rulada sau să o rumeniți în cuptor. Dacă alegeți să o fierbeți, asigurați-vă că folosiți un vas suficient de mare ca să nu se rupă și fierbeți-o 20-25 de minute.

Dacă o puneți la cuptor, lăsați-o 30 de minute sau până când crusta s-a rumenit. Serviți rulada după ce s-a răcit.

Poftă bună!
recomandări

Trebuie sa vezi si...

Negresa Cu Cartofi Dulci Si Cioolata Neagra

Legume in desert? Aceasta combinatie te va uimi!

Carnati Cu Mere Si Cartofi La Cuptor

Acest fel de mancare este perfect pentru sezonul rece.

Piure De Cartofi Cu Usturoi

Aroma de usturoi se potriveste perfect cu un piure cremos.

Rigatoni Cu Ricotta, Spanac Si Pancetta

O sa fi uimit de rapiditatea cu care vei prepara aceasta reteta.

Paine Condimentata, Cu Spanac

Ce poate fi mai gustos decat o paine preparata in casa? Una bogata in seminte si legume!

Pizza Cu Spanac Si Anghinare

Pentru un blat crocant, poti coace aceasta pizza intr-o tigaie de teflon.

Tocanita De Miel Cu Cartofi Si Rozmarin

O reteta plina de savoare, potrivita pentru noptile de toamna.

Paste Cu Cartofi Si Ardei Gras

Un mod inedit de a gati pastele.

Ravioli Cu Spanac

Aromele Italiei sunt exprimate cel mai bine prin simplitate: un strop de condimente, un pic de ulei si cina este pe masa in cateva minute.

facebook whatsapp email

Autentifica-te pentru a comenta