Cartofii sunt delicioși în orice combinație, de la cele mai simple până la cele mai complexe preparate. Unde mai pui că sunt atât de versatili și pot fi incluși în atât de multe rețete, încât nu ai cum să te plictisești de gustul și textura lor. 

Astăzi vă propunem o rețetă cu cartofi atipică. O ruladă din cartofi, umplută cu spanac. Amidonul din cartofi și cu cel din făină se vor combina și vor forma un aluat delicios și consistent pentru ruladă. 

Ruladă de cartofi umplută cu spanac
Timp total 1 oră și 30 minute

Ingrediente

  • 500 g cartofi
  • 1/2 cană făină
  • 1/2 cană parmezan ras
  • sare
  • piper
  • 3 ouă
  • Pentru umplutură:
  • 150 g spanac
  • 50 g brânză feta
  • busuioc
  • sare
  • piper
  • 1/2 linguriță chilli sau boia
  • 1 lingură ulei
  • 1 cățel de usturoi

Mod de preparare

Spălați cartofii și fierbeți-i cu tot cu coajă într-o oală cu apă și puțină sare. După ce cartofii s-au răcit, îi puteți curăța și pune într-un robot de bucătărie. Pasați cartofii, după care asezonați cu sare și piper.

Începeți să încorporați făina, amestecând manual. Adăugați ouăle, parmezanul dat pe răzătoare și formați un aluat care să fie ferm. Dacă este nevoie, mai adăugați puțină făină.

Pentru umplutură, puneți uleiul și usturoiul zdrobit într-o tigaie pe foc. Când uleiul s-a încins, adăugați spanacul spălat. Condimentați după gust și lăsați pe foc până când spanacul a scăzut și apa s-a evaporat.

Întindeți aluatul cu un sucitor, pe hârtie de copt, până când obțineți o foaie de aproximativ un centimetru grosime. Presărați deasupra brânza feta mărunțită. Adăugați umplutura de spanac, după ce s-a răcit. Aveți grijă să lăsați o margine de doi centimetri liberă.

Începeți să rulați ușor, cu ajutorul hârtiei. Aluatul de cartofi este foarte fragil și se poate rupe ușor. După ce ați rulat-o, puteți să fierbeți rulada sau să o rumeniți în cuptor. Dacă alegeți să o fierbeți, asigurați-vă că folosiți un vas suficient de mare ca să nu se rupă și fierbeți-o 20-25 de minute.

Dacă o puneți la cuptor, lăsați-o 30 de minute sau până când crusta s-a rumenit. Serviți rulada după ce s-a răcit.

Poftă bună!