Adaugă rețeta »

Rulada cu dovleac

Apare în Dulciuri

Rulada cu dovleac
4 voturi
3 4

Un aluat cu dovleac, usor de facut si plin de aromele toamnei.

Ingrediente

  • 3 oua, batute
  • 1 cana zahar
  • 2/3 cana piure de dovleac
  • 1 lingura suc de lamaie
  • 2/3 cana faina
  • 2 lingurite scortisoara
  • 1 lingurita nucsoara macinata
  • 1 lingurita ghimbir macinat
  • 1 cana zahar pudra
  • 1/4 cana unt, moale
  • 230g crema de branza
  • 1 lingurita extract de vanilie
Timp de preparare: 1 ora
Vezi si:

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 165 grade C. Se unge o tava cu putin unt.

2. Intr-un castron, se bat impreuna ouale, zaharul, piureul de dovleac si sucul de lamaie. Se cern faina, scortisoara, nucsoara si ghimbirul. Se adauga peste ingredientele umede si se amesteca bine. Se pune compozitia in tava si se coace timp de 15-20 de minute. Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca suficient pentru a se putea manevra.

3. Se scoate aluatul din tava si se pune pe un prosop de bucatarie. Se ruleaza usor, folosind prosopul, si se lasa sa se raceasca.

4. Pentru a face crema, se amesteca untul, crema de branza si vanilia. Inainte de a se raci complet, se desface blatul, se imprastie cu crema si apoi se ruleaza din nou. Se infasoara in folie de plastic si se lasa sa se raceasca complet. Se pudreaza cu zahar si se feliaza.
recomandări
Ești pasionat de bucătărie? Ai o rețetă interesantă și vrei să o impărtașești si celorlalți? Adaugă rețeta »
Dacă ți-a plăcut rețeta noastră "Rulada cu dovleac" nu uita să-i faci un review.

Comentarii

Trebuie sa vezi si...

Supa De Dovleac Cu Parmezan

O supa de sezon, potrivita pentru serile reci de toamna.

Supa De Pui Cu Dovleac Si Curry - Un Mod Inedit De A Folosi Dovleacul

O noua modalitate de a folosi dovleacul, intr-o supa consistenta si savuroasa.

Supa De Dovleac Cu Chimen Si Toast Cu Branza

Chimenul completeaza perfect dovleacul in aceasta reteta. Si nu trebuie sa-ti faci griji in ceea ce priveste numarul de calorii, chiar daca o...

facebook whatsapp email

Autentifica-te pentru a comenta


Hai in comunitatea noastra!