Aceasta reteta vegetariana simpla poate fi la fel de bine un fel principal sau o garnitura.

Rosii Umplute Cu Migdale
Timp total 1 oră

Ingrediente

  • 1 ardei gras rosu
  • 150g orez basmati
  • 4 rosii mari
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 1 ceapa medie, tocata
  • 2 catei de usturoi, zdrobiti
  • 3 fire de cimbru - frunzele
  • 4 cepe verzi, taiate si tocate
  • 1 lamaie - coaja
  • 1 lingura oregano
  • 1 lingura busuioc
  • 1 lingura patrunjel
  • 50g fulgi de migdale, prajiti, tocati
  • 25g parmezan

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 220C. Se pune ardeiul intr-o tigaie si se gateste timp de 25 de minute.

2. Intre timp, se pune o cratita cu apa si sare fiert, se adauga orezul si se gateste timp de 25 de minute. Se scurge. Se miscoreaza temperatura cuptorului la 190C. Se lasa ardeiul sa se raceasca, se indeparteaza coada, semintele si coaja si se taie.

3. Se indeparteaza si se taie o felie de 1 cm pe partea rotunjita a fiecarei rosii. Se scoate si se arunca pulpa din rosii. Se intorc rosiile pe hartie de bucatarie si se scurg.

4. Se incinge uleiul intr-o tigaie si se gatesc ceapa, usturoiul si cimbrul timp de 10 minute, pana cand se rumenesc. Se adauga rosiile taiate si ceapa verde si se gatesc timp de 1 minut. Se iau de pe foc. Se adauga orezul si se raceste usor. Se adauga ardeiul, coaja de lamaie, ierburile, migdalele, 15g de parmezan si se asezoneaza.

5. Se pune amestecul in rosii. Se pun rosiile intr-un vas cu ulei. Se presara cu restul parmezanului si se coc timp de 30 de minute, pana sunt moi, fierte si aurii deasupra.