Fiecare bucătărie internațională are câteva preparate semnătură. Așa cum nu există român care să nu știe gustul sarmalelor, la fel nu există spaniol care să nu fi gustat Romescu, celebra pastă de ardei copt. 

Cu o culoare foarte apetisantă și o textură cremoasă, Romesco este un sos de ardei copt, cu migdale și alune, delicios și ușor de făcut. Merită să îl încercați măcar o dată și vă garantăm că vă veți îndrăgosti de gustul lui. 

Romesco - pastă spaniolă de ardei copți
Timp total 30 minute

Ingrediente

  • 3 ardei kapia
  • 2 linguri pastă de tomate
  • 3-4 căței de usturoi
  • 50 g migdale
  • 50 g alune
  • 3 linguri ulei de măsline
  • 1 linguriță boia
  • 1 lingură oțet
  • sare
  • piper
  • pătrunjel proaspăt
  • 2 felii de pâine

Mod de preparare

Coaceți ardeii și curățați-i de coajă și semințe după ce s-au răcit. În paralel, coaceți și usturoiul, cu tot cu coajă.

Puneți alunele și migdalele într-o tigaie și rumeniți-le puțin pe foc. Curățați usturoiul de coajă. După ce s-a copt, acesta va rămâne cremos și moale în interior.

Puneți ardeii copți și tăiați fâșii împreună cu restul ingredientelor într-un blender sau robot de bucătărie. Pasați totul până când obțineți o pastă omogenă. Pâinea are rolul de a face crema mai densă și mai legată, așa că puteți pune mai multă sau mai puțină, în funcție de preferință.

Serviți pasta de ardei copt cu pâine prăjită sau cu orice vă place. Poftă bună!