Risotto Cu Ton, Lamaie Si Rucola

Apare în Risotto, Mancaruri cu peste

Risotto Cu Ton, Lamaie Si Rucola
4 voturi
3 4

Ingrediente

  • 2 x 185g conserva de ton in ulei
  • 1 ceapa mica, tocata
  • 375ml supa de legume
  • 350g risotto
  • 100ml vin alb
  • 1/4 cana parmezan ras
  • 1 lamaie coaja si sucul
  • 50g rucola
Timp de preparare: 40 minute
Vezi si:

Mod de preparare

1. Se scurge tonul, pastrand 1 lingura de ulei.

2. Intr-o tigaie, se incalzeste uleiul de ton la foc mediu si se gateste ceapa timp de 1-2 minute sau pana se inmoaie.

3. Se amesteca supa de legume cu 375ml de apa. Se adauga orezul peste ceapa si se fierbe timp de 2-3 minute, amestecand. Se adauga vinul si se lasa sa se evapore alcoolul.

4. Dupa ce vinul a fost absorbit, se adauga supa, treptat, avand grija ca lichidul sa fie absorbit inainte de a adauga din nou.

5. Atunci cand orezul este fiert, se adauga tonul, parmezanul, coaja de lamaie și sucul, apoi se asezoneaza dupa gust. Se serveste pe un pat de rucola.
recomandări

Trebuie sa vezi si...

Prajitura Cu Nuci Si Caramel

O prajitura care iti va aduce aminte de copilarie.

Trifle Cu Ciocolata Alba Si Jeleu De Piersici

Este desertul perfect pentru a fi impartit cu prietenii, familia si cei dragi. Incearca aceasta reteta cu ciocolata alba si piersici proaspete.

Trifle De Mango Si Afine

Acest desert este o combinatie perfecta de fructe de padure proaspete si mango dulce, dar se poate face cu orice fructe de sezon.

Pui Tailandez Cu Sparanghel Si Curry

O reteta aromata pentru un pranz usor.

facebook whatsapp email

Autentifica-te pentru a comenta