Risotto Cu Porumb Si Sunca
Timp total 30 minute

Ingrediente

  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 ceapa, tocata marunt
  • 2 catei de usturoi, tocati
  • 1 1/2 cana orez Arborio
  • 3/4 cana vin alb sec
  • sare
  • piper negru
  • 4 cani supa de pui
  • 2 ani boabe de porumb
  • 220g sunca afumata
  • 110g branza Cheddar, rasa

Mod de preparare

1. Se incalzeste uleiul intr-o cratita, la foc mediu. Se adauga ceapa si usturoiul si se fierb, amestecand ocazional, 1-2 minute. Se adauga orezul si se fierbe, amestecand, pana devine opac, 2-4 minute. Se adauga vinul si se fierbe, amestecand ocazional, pana cand lichidul este absorbit, 1-2 minute. Se condimenteaza cu sare si piper.

2. Se adauga 1 cana de supa de pui si se fierbe, amestecand, pana cand lichidul este absorbit , 5-6 minute. Se repeta. Se adauga ultima cana ramasa si porumbul si se fierbe, amestecand, pana cand orezul este fraged si porumbul este gatit, 5-7 minute. Se amesteca sunca si se fierbe 1-2 minute. Se ia de pe foc si se adauga branza, amestecand, pana se topeste. Se condimenteaza cu sare si piper.