Acest fel de mancare delicios, originar din Milano, este perfect pentru vegetarieni.

Risotto Alla Milanese
Timp total 30 minute

Ingrediente

  • 1 lingura ulei de masline
  • 50g unt
  • 1 ceapa, tocata marunt
  • 1/2 lingurita sofran
  • 300g risotto
  • 150ml vin alb sec
  • 1 litru supa de legume
  • 75g parmezan vegetarian, ras
  • patrunjel proaspat, tocat

Mod de preparare

1. Se incalzeste uleiul de masline si jumatate din unt intr-o tigaie wok, la foc mediu. Se adauga ceapa si se caleste, amestecand, timp de 5 minute, pana cand se inmoaie. Se adauga sofranul, apoi se adauga orezul. Se amesteca timp de 1 minut, apoi se adauga vinul si se lasa sa se fiarba.

2. Intre timp, se une supa de legume intr-o oala si se mentine la foc mic. Se adauga, lingura cu lingura, peste orez, amestecand pana la absorbtia completa.

3. Se adauga restul de unt, se acopera cu capacul si se ia de pe foc.

4. Se adauga parmezanul ras, patrunjelul tocat si condimente, dupa gust. Se imparte in boluri, se adauga parmezan ras deasupra si se serveste imediat.