O sa fi uimit de rapiditatea cu care vei prepara aceasta reteta.

Rigatoni Cu Ricotta, Spanac Si Pancetta
Timp total 20 minute

Ingrediente

  • 400g rigatoni
  • 125g felii de pancetta
  • 60 ml ulei de masline
  • 200g frunze de spanac
  • 1 catel de usturoi, zdrobit
  • 1 varf de cutit de nucsoara
  • 1 lamaie - coaja si sucul
  • 250g ricotta
  • 250g mozzarella
  • frunze de busuioc

Mod de preparare

1. Se incalzeste o tigaie grill, la foc mediu. Se pune o cratita de apa la fiert. Se gatesc rigatoni, conform instructiunilor de pe ambalaj. Se scurg si se opresc 80ml din apa in care s-au iert.

2. Intre timp, se pune pancetta intr-o lingura de ulei in tigaie, apoi se pune la foc mediu. Cand incepe sa sfaraie, se prajeste timp de 4-5 minute, se agita, pana se rumenesc. Se adauga spanacul si usturoiul si se fierb timp de 1-2 minute.

3. Se ia de pe foc, se adauga nucsoara, coaja de lamaie si sucul si ricotta. Se adauga peste paste si se adauga lichidul in care au fost gatite.

4. Se pun intr-un vas termorezistent. Se adauga mozzarella si se stropeste cu restul de ulei de masline. Se lasa la cuptor timp de 6-8 minute, pana cand branza este topita. Se serveste cu frunze de busuioc.