Ravioli la cuptor cu spanac este un fel de mâncare ușor și reconfortant. Gata în aproximativ 30 de minute, cu un minim de pregătire, aceasta este cina perfectă pentru serile aglomerate, în care nu aveți mult timp pentru gătit.

Ravioli la cuptor cu spanac

Este nevoie de doar 5 minute pentru a le pregăti, apoi se coace în cuptor până ajung o perfecțiune de paste cu brânză, calde și bune. Dar câțiva pași mici fac toată diferența pentru a adăuga aromă și textură la ceea ce altfel este o masă foarte simplă.

Ingrediente de care veți avea nevoie

  • Sos pentru paste. Este bun orice sos de paste care vă place. Sosul marinara sau sosul de vodcă, va fi uimitor în această farfurie.
  • Ravioli. Veți dori un pachet destul de mare, sau două pachete mai mici, iar aceștia pot fi absolut orice umplutură care vă place. Ați putea, de asemenea, să schimbați cu tortellini, deși timpul de gătire poate varia.
  • Spanac. O mână de spanac proaspăt. Bineînțeles, îl puteți lăsa deoparte dacă nu aveți sau nu doriți.
  • Mozzarella și parmezan. Mozzarella este clasica pentru orice paste la cuptor, cu topirea sa ușoară și aroma sa blândă. Recomand un pic de parmezan pentru gustul său picant și sărat. Folosiți parmezan proaspăt ras.
  • Condimente și arome. Condimente italiene, sare, piper negru, piper roșu zdrobit și usturoi sau praf de usturoi.

Eu folosesc de obicei busuioc sau pătrunjel; crenguțe de oregano sau cimbru ar fi și ele minunate. Nu aveți ierburi proaspete la îndemână? Presărați puțin pătrunjel uscat pentru culoare la sfârșit. Nici ierburile de Provance nu sunt de evitat dacă vreți o aromă proaspătă și reconfortantă în farfurie.

Rețeta de ravioli la cuptor cu spanac

Preparare 5 minute
Gătire 25 minute
Timp total 30 minute

Ingrediente

  • 500 de grame de sos marinara sau orice alt sos pentru paste care vă place
  • 500 de grame de ravioli, orice umplutură
  • 50-100 de grame de spanac, tocat mărunt
  • 1 linguriță de condimente italiene
  • 2-3 căței de usturoi tocați mărunt, sau 1/2 linguriță de praf de usturoi
  • 1/2 linguriță de sare
  • 400 grame de mozzarella rasă
  • 30 de grame de parmezan ras
  • piper negru proaspăt măcinat, după gust
  • un vârf de cuțit de fulgi de ardei roșu, opțional
  • pătrunjel proaspăt sau busuioc, opțional

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul la 180 de grade.

Combinați sosul, condimentele italiene, usturoiul, sarea, piperul roșu și negru într-un bol mare. Se amestecă bine pentru a se combina. Se toarnă aproximativ 1/3 din amestec într-o tavă mare de copt și se întinde într-un strat subțire și uniform pe fund.

Aranjați jumătate din ravioli într-un singur strat peste sos. Se acoperă cu aproximativ jumătate din sosul rămas, urmat de aproximativ jumătate din spanac, mozzarella și parmezan.

Adăugați restul de ravioli, urmat de restul de sos, spanac și brânză.

Se acoperă cu folie de aluminiu și se dă la cuptor timp de 15 minute. Îndepărtați folia și coaceți încă 5-10 minute. Veți ști că este gata atunci când sosul fierbe și brânza s-a topit complet. Presărați ușor cu ierburi proaspete, dacă doriți, și serviți.

Tips & Tricks

Cantitățile din această rețetă sunt foarte flexibile. Folosiți un pic mai mult sau mai puțin din orice, este foarte permisivă.

Sugestii de servire

Serviți ravioli la cuptor cu baghete de pâine sau pâine cu usturoi și o salată simplă pentru cea mai bună cină italiană clasică și reconfortantă. Cele mai bune asocieri de salate includ o salată verde, salată Caesar, sau o salată simplă de rucola sau spanac.