Rata cu prune condimentate

Apare în Mancare cu carne, Fripturi

Rata cu prune condimentate
4 voturi
4 4

Cu o aroma usor fructata, aceasta reteta este inspirata din bucataria chinezeasca si te va surprinde cu siguranta.

Ingrediente

  • 6 prune
  • 2cm bucata de ghimbir proaspat, curatata si taiata fin
  • 1 anason
  • 1 ardei iute, fara seminte si fin feliat
  • 2 linguri de zahar brun
  • 1 lime - coaja si sucul
  • 4buc piept de rata
  • 2 lingurite condimente chinezesti
Timp de preparare: 35 minute
Vezi si:

Mod de preparare

1. Se taie prunele, se scot samburii si se taie in bucati. Se pun intr-o cratita mica, cu ghimbirul, anasonul stelat, ardei iute, zahar si coaja si sucul de lamaie. Se incalzesc la o temperatura scazuta pentru a dizolva zaharul, apoi se amesteca putin, se acopera si se gatesc timp de 10-15 minute pana cand prunele sunt moi. Se lasa deoparte si se mentin calde.

2. Se incalzeste cuptorul la 180C. Se presara carnea cu condimentele chinezesti si sare de mare.

3. Se incalzeste o tigaie la foc mediu. Se pune rata in tigaie, cu pielea in jos si se gateste timp de 5-6 minute pana cand pielea este aurie. Se intoarce si se prajeste pe cealalta parte timp de 1 minut. Se pune tigaia in cuptor si se gateste timp de 6-8 minute.

4. Se scoate rata pe un platou si se lasa timp de 5 minute. Se serveste cu prunele condimentate, verdeata si cartofi.
recomandări

Trebuie sa vezi si...

Cheesecake Cu Prune Si Miere

Aceasta reteta de cheesecake se potriveste perfect cu aroma prunelor.

Salata De Rata Cu Pere

Perele se potrivesc perfect cu carnea de rata in aceasta salata in stil chinezesc.

Rata Condimentata Cu Sos De Coacaze Negre

Un preparat rapid si elegant pentru o cina in doi.

Piept De Rata Cu Noodles Si Mango

Un preparat inedit, pentru serile in care vrei o cina speciala.

Rata Cu Prune

Daca vrei sa-ti impresionezi partenerul trebuie iti recomand acest piept de rata cu prune.

facebook whatsapp email

Autentifica-te pentru a comenta