Rata Cu Prune

Apare în Fripturi, Mancaruri cu carne

Rata Cu Prune
6 voturi
5 6

Daca vrei sa-ti impresionezi partenerul trebuie iti recomand acest piept de rata cu prune.

Ingrediente

  • 6 prune
  • 2cm ghimbir, curatat si taiat fasii
  • 1 anason
  • 1 chilli, fara seminte si taiat marunt
  • 2 linguri de zahar brun
  • 1 lime - coaja si sucul
  • 4buc piept de rata
  • 2 linguri condimente chinezesti
Timp de preparare: 40 minute
Vezi si:

Mod de preparare

1. Se taie prunele, se scot samburii si se taie in felii. Se pun intr-o cratita, alaturi de ghimbir, anason, chilli, zahar si coaja de lime si sucul. Se incalzeste la foc mic pentru a dizolva zaharul, apoi se acopera si se fierbe timp de 10-15 minute, pana cand prunele sunt fragede. Se scot de pe foc si se lasa deoparte.

2. Se incalzeste cuptorul la 180 grade. Se cresteaza pielea de pe pieptul de rata cu un cutit ascutit, apoi se presara cu condimentele chinezesti si putina sare de mare.

3. Se incalzeste o tigaie la foc mediu-mare. Se pune rata in tigaie, cu pielea in jos, si se prajeste timp de 5-6 minute, pana cand pielea este aurie si crocanta. Apoi se prajeste rata pe cealalta parte timp de 1 minut. Se pune tava in cuptor si se lasa timp de 6-8 minute.

4. Se scoate rata si se lasa sa se raceasca timp de 5 minute. Se feliaza si se serveste cu prune condimentate.
recomandări

Trebuie sa vezi si...

Cheesecake Cu Prune Si Miere

Aceasta reteta de cheesecake se potriveste perfect cu aroma prunelor.

Salata De Rata Cu Pere

Perele se potrivesc perfect cu carnea de rata in aceasta salata in stil chinezesc.

Rata Condimentata Cu Sos De Coacaze Negre

Un preparat rapid si elegant pentru o cina in doi.

Piept De Rata Cu Noodles Si Mango

Un preparat inedit, pentru serile in care vrei o cina speciala.

facebook whatsapp email

Autentifica-te pentru a comenta