Atunci când auzi de un preparat inspirat din bucătăria franceză, te gândești la ceva foarte complex, nu-i așa? Ei bine, nu este deloc cazul acestei rețete de quiche. Dimpotrivă, este un preparat foarte simplu, pe care îl puteți face ca mic dejun sau brunch, pentru toată familia.  

În plus, quiche-ul este un preparat foarte versatil, pentru că puteți adapta și personaliza rețeta în funcție de preferințe și de ce aveți poftă în momentul respectiv. Pornind de la rețeta simplă, cu aluat de tartă, ouă și mozzarella sau brânză, puteți adăuga orice legumă vă place: dovlecei, roșii, broccoli, ciuperci etc. Astăzi vă propunem o rețetă foarte simplă de quiche cu zucchini sau dovlecei, potrivită pentru orice masă și orice ocazie.

Quiche cu zucchini
Timp total 1 oră

Ingrediente

  • 1 pachet aluat pentru tartă
  • 3 lingurițe de unt
  • 2 zucchini sau dovlecei
  • 1 ceapă
  • 3 ouă
  • pătrunjel
  • sare
  • piper
  • 1/2 linguriță praf de usturoi
  • busuioc
  • oregano
  • 2 lingurițe muștar
  • mozzarella dată pe răzătoare

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul la 190 de grade. Întindeți aluatul pe o suprafață tapetată cu făină. Puneți aluatul într-o tavă de tartă și dați la rece cât timp vă ocupați de restul ingredientelor.

Spălați și feliați zucchinii și tocați mărunt ceapa. Puneți untul într-o tigaie pe foc și adăugați ceapa tocată și feliile de zucchini. Lăsați pe foc până când se evaporă apa.

Într-un bol, bateți ouăle cu sare, piper, pudra de usturoi, cimbru și busuioc uscat. Adăugați amestecul de zucchini și ceapă, mozzarella dată pe răzătoare și amestecați bine totul.

Ungeți aluatul cu muștar, după care turnați compoziția peste. Dați la cuptor pentru 35-40 de minute sau până când oul s-a închegat. Introduceți vârful unui cuțit în mijloc și dacă iese curat, este gata.

Lăsați quiche-ul să stea 10 minute înainte de a-l tăia. Presărați pătrunjel proaspăt tocat deasupra și serviți. Poftă bună!