Pulpe De Pui Cu Usturoi Si Cartofi
Timp total 30 minute

Ingrediente

  • 500g cartofi noi
  • 2 linguri ulei de masline
  • 8 pulpe de pui
  • 50g unt
  • 2 catei de usturoi
  • 1 ceapa rosie
  • 1 lamaie
  • 400g rosii cherry
  • patrunjel

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 200 grade. Se taie cartofii, apoi se pun intr-o tava, se stropesc cu ulei de masline si se asezoneaza. Se pun pulpele de pui deasupra cartofilor, cu pielea cu fata in sus. Se lasa la cuptor pentru 30 de minute, avand grija sa mestecam in cartofi la 15 minute.

2. Intre timp, se pune untul intr-un bol, se zdrobeste usturoiul si se amesteca.

3. Se feliaza ceapa in felii subtiri. Se pune intr-un bol, stoarce sucul de la o jumatate de lamaie, se adauga un varf de cutit de sare, se amesteca, apoi se lasa la rece.

4. Dupa 30 de minute, se pune amestecul cu usturoi peste carnea de pui si peste cartofi. Se mai lasa la cuptor timp de 5-10 minute sau mai mult pana cand cartofii sunt aurii, iar puiul este gatit.

5. Se taie rosiile pe jumatate, apoi se adauga peste ceapa. Se adauga patrunjel, 2 linguri de ulei si restul de suc de lamaie. Se asezoneaza si se serveste cu pui.