Pulpe de pui cu portocale și miere

Apare în Mancaruri cu carne, Fripturi, Carne de pui

Pulpe de pui cu portocale și miere
6 voturi
3 6

Dacă v-ați plictisit de gustul banal de pulpe de pui simple, astăzi vă propunem o rețetă cu care nu aveți cum să dați greș. O porție de pulpe de pui marinate în suc de portocale și miere, cu o crustă crocantă și dulceagă. 

Deși unii nu agreează ideea de mâncare dulce și sunt reticenți la combinația dintre carne și miere, aceasta ajută la caramelizarea cărnii, îi oferă o crustă crocantă și o aromă dulce subtilă, dacă aveți grijă la cantitate. 

Astăzi vă propunem o altfel de rețetă de pulpe de pui marinate în suc de portocale cu miere. Pentru ca gustul să fie echilibrat și nu prea dulce, rozmarinul și usturoiul vin să dea aromă cărnii și astfel veți obține o cină sau un prânz delicios.

Ingrediente

  • 8 pulpe de pui
  • 2 linguri miere
  • 2 portocale
  • 120 g unt
  • rozmarin proaspăt
  • 2 căței de usturoi
  • sare
  • piper
Timp de preparare: 1 ora si 30 minute
Vezi si:

Mod de preparare

Spălați pulpele de pui și asezonați cu sare și piper. Stoarceți sucul de la portocale, cu tot cu pulpă. Îl veți folosi pentru marinarea cărnii de pui.

Puneți freshul de portocale, mierea, untul topit, rozmarinul și usturoiul zdrobit într-un bol. Amestecați bine și puneți pulpele de pui în acest amestec. Acoperiți cu folie de plastic și lăsați la frigider pentru cel puțin o oră.

Puneți pulpele de pui într-o tavă pentru cuptor. Turnați jumătate din marinadă peste carne, acoperiți cu folie de aluminiu și dați la cuptor. După jumătate de oră, îndepărtați folia și mai completați cu zeama în care ați marinat puiul, dacă mai este nevoie.

Întoarceți bucățile de pui pe fiecare parte. Lăsați la cuptor până când carnea este rumenită uniform, iar lichidul din tavă s-a evaporat.

Poftă bună!
recomandări

Trebuie sa vezi si...

Tarta Cu Ricotta Si Portocale

Un desert racoritor, perfect dupa o masa copioasa.

Cheesecake Cu Prune Si Miere

Aceasta reteta de cheesecake se potriveste perfect cu aroma prunelor.

Prajitura Cu Portocale, Rozmarin Si Malai

O prajitura aromata, care poate fi pastrata in frigider timp de pana la cinci zile.

Tort De Ciocolata Cu Portocale

Nici n-ai fi crezut ca un tort delicios se poate prepara atat de repede!

Morcovi Si Pastarnac Cu Glazura De Miere

Daca vrei o garnitura speciala, atunci trebuie neaparat sa incerci acest preparat.

Tarta Cu Ricotta Si Portocale

Termina masa cu un desert usor: o tarta cu ricotta si portocale.

Baton Energizant, Cu Miere Si Migdale

Perfecte pentru un mic dejun pe fuga! Migdalele prajite, semintele si ovazul sunt invelite in unt de migdale.

facebook whatsapp email

Autentifica-te pentru a comenta