Pulpă de porc cu legume la cuptor: vezi cum se prepară rețeta și de ce ingrediente ai nevoie.

Pulpă de porc cu legume la cuptor

Pulpa de porc cu legume la cuptor este un fel de mâncare perfect pentru prânz sau cină. Delicios și reconfortant, acestă friptură de porc perfectă se pregătește foarte ușor, din doar câteva ingrediente, și poate fi servit ca atare, fără să necesite prepararea unei garnituri.

Fripura de porc se numără printre felurile de mâncare preferate ale românilor, atât în zilele obișnuite, cât și în cele de sărbătoare. Astfel, dacă aveți invitați la cină, puteți găti cu încredere plulpă de porc cu legume la cuptor și toată lumea va fi încântată de masă.

Asemănătoare cu mușchiul file, pulpa de porc are puțină grăsime. Ca să iasă perfect, trebuie să fie gătită cu grijă. Dacă este lăsată prea mult timp la cuptor, carnea va deveni uscată și greu de mestecat.

Rețeta de pulpă de porc cu legume, la cuptor

Timp total 1 oră și 30 minute

Ingrediente

  • 500 de grame de pulpă de porc
  • 4 cartofi
  • Câteva buchețele de conopidă
  • O mână de morcovi
  • 2 sau 3 căței de usturoi, după gust
  • Oregano
  • Cimbru
  • Boia dulce sau iute, după preferință
  • Sare și piper, după gust
  • Ulei de măsline

Mod de preparare

Modul de preparare este extrem de simplu și rapid. Începeți prin a spăla pulpa de porc și a o lăsa la scurs. Apoi, tăiați carnea în cubulețe.

Într-un bol încăpător, faceți un baiț amestecând: uleiul de măsline, boiaua dulce sau iute, oregano, cimbru, usturoi pisat, sare și piper. Puneți bucățile de carne în acest baiț, astfel încât să fie acoperite bine.

Acoperiți bolul cu folie alimentară și dați carnea de porc la frigider pentru aproximativ o oră. Ulterior, o puteți transfera într-o tavă. Turnați deasupra o cană de apă.

Tăiați cartofii acordeon (sau cum preferați), ungeți-i cu puțin ulei de măsline, condimentați-i cu sare și piper și așezați-i în tavă, înveliți în folie de aluminiu.

Dați tava la cuptor pentru aproximativ 30 de minute, după care se pun deasupra morcovii tăiați cubulețe și buchețelele de conopidă sau alte legume preferate. Stropiți-le cu puțin ulei, condimentați-le cu sare și piper și dați tava din nou la cuptor, până când se rumenește totul.

În final, așezați în farfurii bucățile de carne de porc cu morcovi și buchețele de conopidă sau ce alte legume preferați și cartofi acordeon scoți din folie. Dacă doriți, imediat ce scoateți cartofii acordeon, puteți pune în ei felii de cașcaval, mozzarella sau cheddar, după preferință.

În plus, pe cartofii din farfurie puteți pune smântână simplă ori cu mărar sau usturoi, dacă doriți. Chiar dacă acest fel de mâncare nu necesită pregătirea unei alte garnituri, îl puteți servi și cu murăturile preferate ori cu salată proaspătă ori chiar salată coleslaw, după preferință.