Aceasta pulpa de miel are oasele indepartate, facand loc pentru o umplutura cu verdeata si gust de nuca. O idee noua, perfecta pentru friptura de Paste.

Pulpa De Miel Umpluta Cu Verdeturi, Nuci Macadamia Si Lamaie
Timp total 1 oră

Ingrediente

  • 2.5 kg pulpa de miel, dezosata
  • 3 catei de usturoi, zdrobiti
  • 50g patrunjel proaspat
  • 1/2 legatura mica de oregano proaspat
  • 5 crengute de cimbru proaspat, frunze culese
  • 5 felii de pancetta, fin tocata
  • 3 fileuri de ansoa
  • 40g nuci macadamia
  • 50g paine, rupta in bucati
  • 40ml ulei de masline
  • suc de lamaie
  • cateva crengute de rozmarin proaspete
  • 300ml vin alb sec
  • 1 lingura faina
  • 300ml supa de pui

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 200C. Se asezoneaza mielul peste tot cu sare si piper.

2. Intr-un blender, se amesteca usturoiul si verdeata, apoi se adauga pancetta, ansoa, nuci si paine. Cu motorul pornit, se adauga 40ml de ulei. Daca amestecul este prea gros sau uscat, se adauga un strop de apa fiarta. Se asezoneaza cu sucul de lamaie si putina sare si piper.

3. Se umple cavitatea mielului cu umplutura, apoi se lega cu sfoara sa-l tina impreuna. Se pune mielul intr-o tava, apoi se adauga cateva crengute de rozmarin si se stropeste cu ulei. Se lasa la cuptor timp de 1 ora si jumatate, adaugand 150 ml de vin, dupa 30 de minute si ungand carnea la fiecare 10 minute.

4. Se transfera mielul pe un platou, apoi se acopera cu folie si se lasa sa se raceasca timp de 20 minute. Intre timp, se face un sos. Se strecoara sucurile din tava intr-o tigaie. Se adauga faina, apoi se fierbe, amestecand, la foc mic timp de 2 minute. Se adauga 150ml vin ramas si se da in fiert, apoi se adauga supa. Se serveste mielul cu sosul preparat.