O reteta perfecta pentru un gratar cu prietenii, alaturi de un pahar de vin rosu.

Pulpa De Miel Condimentata
Timp total 2 ore și 30 minute

Ingrediente

  • 1 lingura seminte de coriandru
  • 1/2 lingura seminte de chimen
  • 1/2 seminte de fenicul
  • 5 catei de usturoi, zdrobiti
  • ghimbir proaspat, ras fin
  • 2 portocale, coaja rasa
  • 2 linguri cimbru
  • 2 lingurite sare de mare
  • 1 1/2 lingurita piper negru macinat
  • 1 pulpa de miel (aproximativ 1.8-2.2kg), cu os, crestata cu un cutit la intervale de 1 cm

Mod de preparare

1. Pentru acest fel de mancare, veti avea nevoie de carbune suficient pentru a mentine gratarul aprins in mod constant timp de cel patin 2 ore.

2. Se prajesc semintele intr-o tigaie, la foc mediu, amestecand. Se zdrobesc intr-un mojar pana se ajunge la consistenta unei pudre, nu foarte fine. Se adauga usturoi, ghimbir ras, coaja de portocala, cimbru si sare, apoi se amesteca pana se formeaza o pasta.

3. Se unge cu generozitate mielul cu pasta realizata, pe toate partile.

4. Se pune mielul pe gratar si se lasa timp de 3 minute pe fiecare parte, pana cand isi schimba culoarea, dar fara sa se arda. Se transfera mielul intr-o tava, captusita cu un strat dublu de folie. Se toarna un pahar cu apa si se acopera tava cu un alt strat de folie. Se pune tava pe gratar, acoperind tava cu un capac. Se gateste mielul timp de 2 ore. Se verifica la fiecare jumatate de ora. In cazul in care pare sa se arda sau sucurile din tava par sa fiarba, se mai adauga apa.

5. Cu 15 minute inainte ca mielul sa fie gata, se scoate folia si se pune, din nou, capacul. Atunci cand este gata, se scoate mielul pe un platou. Se serveste cu sucul turnat peste.