Rapid, ieftin si extrem de delicioasa - aceasta reteta de pui tikka poate deveni preparatul preferat al familiei tale.

Pui Tikka
Timp total 30 minute

Ingrediente

  • 3 buc piept de pui
  • 6 linguri de pasta Tikka curry
  • 1 ceapa, tocata
  • 2 catei de usturoi, tocati
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 100g pasta de rosii
  • 100ml supa de legume
  • 3 linguri iaurt grecesc
  • 1-2 linguri de chutney de mango
  • 240g orez basmati
  • 1/2 lime - coaja rasa si sucul
  • coriandru proaspat, tocat

Mod de preparare

1. Se pune carnea de pui in pasta de curry si se lasa deoparte. Intre timp, se maruntesc ceapa si usturoiul cu un blender, pana se formeaza o pasta. Se incalzeste uleiul si se fierbe pasta de ceapa si usturoi timp de 3 minute, la foc mic pana se inmoaie.

2. Se adauga carnea de pui la tigaie, cu tot cu pasta de curry. Se prajeste pentru cateva minute, apoi se adauga pasta de rosii si supa de legume. Se aduce la un foc mic si se fierbe timp de aproximativ 8 minute, pana cand puiul este gatit si sosul este ingrosat. Se adauga iaurt si chutney de mango si se fierbe timp de 1-2 minute.

3. Intre timp, se pune orezul intr-o cratita mare cu 500ml apa rece. Se fierbe usor timp de 10 minute. Se ia de pe foc si se lasa acoperit timp de inca 5 minute. Se adauga coaja de lime si sucul, coriandru tocat si se asezoneaza. Se serveste orezul cu pui tikka.