Derivat de la rețeta de vită Stroganoff, puiul Stroganoff este o rețetă simplă și delicioasă, pe care o puteți prepara cu orice ocazie. În afară de faptul că este o altfel de carne și timpul de gătire diferă, rețeta se face exact la fel.

Puiul Stroganoff, la fel ca vita, se servește cu paste fierte, dar îi puteți pune alături și un piure, o porție de orez sau orice fel de garnitură vă place. 

Pui Stroganoff
Timp total 1 oră

Ingrediente

1 linguriță unt 1 ceapă 250 g ciuperci cimbru 400 g piept de pui 1/2 pahar vin roșu 200 ml supă de pui 2 lingurițe amidon 2 lingurițe sos Worcestershire sare piper verdeață pentru decor 250 g paste

Mod de preparare

Tăiați pieptul de pui cubulețe sau fâșii și fierbeți-l timp de 30 de minute în apă cu puțină sare. Păstrați apa (supa) pentru a o folosi la sos.

Între timp, fierbeți pastele în apă cu puțină sare, conform instrucțiunilor de pe pachet.

Puneți untul într-o tigaie pe foc. Adăugați ceapa și căliți-o 3 minute. Puneți ciupercile tăiate felii și căliți totul până când ciupercile s-au înmuiat.

Adăugați bucățelele de pui și vinul și amestecați. Într-un bol, amestecați supa de pui cu amidonul și sosul Worcestershire. Turnați totul în vasul de pe foc și asezonați cu sare, piper și cimbru.

Mai lăsați pe foc câteva minute, până când sosul s-a îngroșat. Opriți focul și decorați cu verdeață proaspătă. Puteți amesteca pastele cu puiul cu sos sau le puteți servi separat: puiul Stroganoff pe pat de paste.

Poftă bună!