Pui Marsala cu ciuperci și orez

Apare în Carne de pui, Mancaruri cu orez, Mancaruri cu carne

Pui Marsala cu ciuperci și orez
8 voturi
5 8

Pieptul de pui este unul dintre cele mai versatile tipuri de carne. O puteți prepara în atât de multe feluri, încât nici nu știi la care să te oprești mai întâi. Șnițel, piept de pui la grătar, cordon bleu, rulada din piept de pui, frigărui și o mulțime de rețete cu sosuri, de inspirație exotică.

Astăzi vă propunem o rețetă simplă de piept de pui în sos Marsala, care se potrivește perfect alături de o porție generoasă de orez. Rețeta se numește așa datorită vinului Marsala. Dacă nu aveți un astfel de vin, puteți folosi orice alt tip de vin. 

Ingrediente

  • 175 g orez
  • 500 ml apă
  • 125 g făină
  • sare
  • piper
  • oregano
  • 500 g piept de pui dezosat
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 2 lingurițe unt
  • 2 căței de usturoi
  • 250 g ciuperci
  • 1/2 pahar de vin
  • 250 ml supă de pui
Timp de preparare: 45 minute
Vezi si:

Mod de preparare

Puneți orezul la fiert în apă cu un praf de sare. Când începe să fiarbă, reduceți focul și acoperiți cu un capac. Lăsați până când orezul a fiert și a absorbit apa, în jur de 20-25 de minute.

Într-un bol încăpător, amestecați făina, sarea, piperul și oregano. Tăiați pieptul de pui file-uri și tăvăliți bucățile de carne prin acest amestec.

Puneți untul și uleiul într-o tigaie pe foc și, când s-au încins, adăugați bucățile de pui. Gătiți 5-7 minute pe fiecare parte, până când devin aurii și crocante. Scoateți pieptul de pui din tigaie și adăugați usturoiul tocat mărunt, ciupercile felii, sare și piper și căliți câteva minute.

Adăugați vinul și supa de pui, după care puneți din nou bucățile de pui în tigaie. Când amestecul începe să fiarbă, reduceți focul și lăsați să fiarbă 5-10 minute, până când lichidul a scăzut și sosul s-a îngroșat puțin.

Opriți focul și serviți alături de orez.

Poftă bună!
recomandări

Trebuie sa vezi si...

Budinca Egipteana De Orez

Un preparat simplu pentru zilele cand ti-e pofta de ceva dulce.

Paste Carbonara Cu Ciuperci

Aceste paste rapide sunt perfecte pentru cina: usoare, gustoase si satioase.

Pui Cu Ciuperci Si Tarhon

Sosul cremos, de tarhon, se potriveste perfect cu carnea de pui.

Pui Dijon Cu Ciuperci

O reteta rapida cu arome de usturoi si tarhon.

Budinca De Orez Cu Ciocolata Alba, Compot De Rubarba Si Fructul Pasiunii

Traditionalul orez cu lapte, transpus intr-o reteta sofisticata.

Orez Cu Ton

Un preparat foarte rapid si plin de arome.

Lasagna Cu Ciuperci

Poti fi sigur ca tocmai ai descoperit o noua reteta preferata a familiei.

Mamaliga Cremoasa, Cu Ciuperci Si Cimbru

Un preparat de inspiratie italiana, cu continut mare de proteine.

Pilaf De Orez Brun Cu Creveti

Daca nu ai prea mult timp la dispozitie pentru gatit, acest preparat iti va garanta o masa sanatoasa si rapida.

facebook whatsapp email

Autentifica-te pentru a comenta