Pui Cu Praz Si Ghimbir (Mancare Chinezeasca)

Apare în Mancare chinezeasca, Fripturi

Pui Cu Praz Si Ghimbir (Mancare Chinezeasca)
36 voturi
3 36

Iti place mancarea chinezeasca? Puiul cu praz si ghimbir e printre cele mai populare preparate, iar sa-l pregatesti acasa e super-usor!

Ingrediente

  • 1kg piept de pui
  • 3 linguri de sos de soia
  • 1/2 lingura de ulei de susan
  • 1 lingura de amidon de porumb
  • 40g ghimbir, taiat fideluta
  • 1 praz, taiat fideluta
  • 2 baby morcovi, taiati fideluta
  • 1 cana de supa de pui sau de legume
  • piper alb
Timp de preparare: 40 minute
Vezi si:

Mod de preparare

1. Se amesteca supa de pui/legume, sosul de soia, piper alb macinat si ulei de susan intr -un bol. Se amesteca si se lasa la frigider 30 de minute.

2. Se pune pe foc o tigaie de teflon. Se prajeste carnea de pui pana capata o culoare bruna. Se scoate pe o farfurie si se lasa deoparte.

3. In aceeasi tigaie in care a fost gatit puiul, se adauga ulei si se soteaza ghimbirul pana cand incepe sa se inmoaie. Se adauga morcovii si prazul si se soteaza pentru cateva secunde. Se adauga aproximativ 2 linguri de apa pentru ca cu legumele sa se inmoaie.

4. Dupa ce se scot legumele, se adauga sosul de la frigider. Se asezoneaza si se lasa la foc mic pana se ingroasa putin. Apoi se adauga legumele si puiul si se mai lasa pe foc 2 minute.
recomandări

Trebuie sa vezi si...

Prajitura Cu Nuci Si Caramel

O prajitura care iti va aduce aminte de copilarie.

Trifle Cu Ciocolata Alba Si Jeleu De Piersici

Este desertul perfect pentru a fi impartit cu prietenii, familia si cei dragi. Incearca aceasta reteta cu ciocolata alba si piersici proaspete.

Trifle De Mango Si Afine

Acest desert este o combinatie perfecta de fructe de padure proaspete si mango dulce, dar se poate face cu orice fructe de sezon.

Pui Tailandez Cu Sparanghel Si Curry

O reteta aromata pentru un pranz usor.

Supa Picanta Cu Carne De Pui Tocata

Aceasta supa picanta este perfecta pentru serile friguroase de iarna.

facebook whatsapp email

Autentifica-te pentru a comenta