Pui Cu Dovleac Si Sos Pesto (Reteta Mexicana)
Timp total 1 oră și 10 minute

Ingrediente

  • 8 pulpe de pui
  • 1 lingura de zahar brun
  • 4 crengute de cimbru
  • 3 lingurite oregano
  • 2 lingurite chimen
  • 6 linguri ulei de masline
  • 1 lime - zeama
  • 1/2 portocala - zeama
  • 900g dovleac, taiat wedges
  • 60g feta

Pentru sos pesto

  • 20g seminte de dovleac
  • 60g coriandru
  • 20g caju
  • 2 capatani de usturoi
  • 1 si 1/2 lime - zeama
  • 125ml ulei de masline
  • 1 chilli

Mod de preparare

1. Se pune puiul intr -un vas. Se amesteca zaharul, cimbrul, oregano, 4 linguri de ulei de masline, sucurile de citrice si putina sare si piper, apoi se toarna acest sos peste pui. Bucatile de pui se acopera cu folie si se marineaza in frigider pentru cateva ore.

2. Pentru pesto, se pun semintele de dovleac intr -o tigaie si pun la foc mediu. Se lasa timp de cateva minute, sau pana cand capata o nuanta bruna. Se pun intr-un blender, cu toate celelalte ingrediente, cu exceptia ardeiului iute. Se amesteca. Se adauga ardeiul iute, taiat marunt.

3. Se incalzeste cuptorul la 180C. Se pune carnea de pui intr-o tava. Se ung bucatile de dovleac cu ulei de masline, se adauga sare si piper si se pun in tava, langa bucatile de carne. Se lasa in cuptor timp de 40 de minute.

4. Se serveste cu sosul pesto. Se decoreaza cu feta maruntita si crengute de coriandru.