Pui Cu Caise
Timp total 1 oră și 10 minute

Ingrediente

  • 25g unt
  • 20ml ulei de masline
  • 2 cepe, decojite, taiate in felii subtiri
  • 500g piept de pui, taiat in bucati de 2cm
  • 1 lingurita turmeric
  • 1 lingurita chimen macinat
  • 1 baton de scortisoara
  • 1/2 lingurita ghimbir
  • 300ml supa de pui
  • 125ml vin alb sec
  • 12 jumatati de caise proaspete
  • 1/2 lamaie, stoarsa
  • 3 linguri de coriandru tocat proaspat

Mod de preparare

1. Se incalzeste untul si uleiul intr-o cratita mare. Se adauga ceapa si se prajeste la foc mic timp de 5-6 minute, pana se inmoaie. Se adauga bucatile de pui si continua sa se fiarba timp de inca 3-4 minute, pana cand sunt aurii.

2. Se adauga condimentele uscate, amestecand pentru a acoperi carnea de pui bine.

3. Se adauga supa si vinul, se asezoneaza cu sare si piper si se da in fiert. Se reduce caldura si se fierbe, acoperit, timp de 20 de minute.

4. Se adauga caisele si se fierbe timp de inca 10 - 15 minute.

5. Se adauga suc de lamaie si coriandru si se asezoneaza dupa gust. Se serveste cu orez sau cuscus.