Preparatul este de origine turceasca si iti va condimenta dupa-amiezile linistite din weekend.

Pui Circassian
Timp total 1 oră și 30 minute

Ingrediente

  • 1 pui mare
  • 1 ceapa, tocata
  • 1 telina, tocata
  • 2 fire de cimbru
  • 2 foi de dafin
  • 1 lamaie - coaja
  • 8 boabe de piper
  • 8 cuisoare
  • fulgi de chilli
  • 60ml ulei
  • 2 lingurite de paprika dulce
  • 150ml iaurt natural
  • tarhon proaspat
  • Pentru sos:
  • 40g unt
  • 1 ceapa rosie, tocata marunt
  • 3 catei de usturoi, zdrobiti
  • 2 lingurite de paprika
  • 1/2 lingurita de paprika iute
  • 2 felii de paine prajita, fara coaja
  • 175g de nuci
  • suc de lamaie

Mod de preparare

1. Se pune puiul intr-o oala mare cu ceapa, telina, cimbru, foi de dafin, coaja de lamaie, cuisoare si chilli. Se acopera cu apa rece si se da in fiert. Se lasa la foc mic timp de 45-50 de minute sau pana cand carnea este fiarta. Se scoate din cratita, se strecoara supa intr-un castron si se lasa sa se raceasca.

2. Intre timp, se incalzeste usor uleiul cu paprika dulce, apoi se lasa deoparte pentru a se infuza.

3. Pentru sos, se topește untul intr-o tigaie si se prajeste usor ceapa timp de 10 minute sau pana cand se inmoaie. Se adauga usturoiul si ambele paprika si se prajeste timp de inca un minut sau doua.

4. Se inmoaie painea in supa de pui, apoi se stoarce cea mai mare parte din lichid si se lasa deoparte.

5. Se macina nucile intr-un procesor de alimente, apoi se adauga amestecul de ceapa. Se adauga painea inmuiata si se asezoneaza bine cu sare si piper negru macinat. Se adauga supa de pui, pentru a crea un sos cu grosimea maionezei. Se adauga putina lamaie si se verifica de condimente.

6. Se scoate carnea se pe os si se marunteste, se adauga peste sos, alaturi de iaurt si tarhonul tocat. Se pune in boluri si se serveste.