Prăjitură semilună cu nucă

Apare în Prajituri de casa, Prajituri, Dulciuri

Prăjitură semilună cu nucă
32 voturi
5 32

Prăjitura semilună este una foarte populară în bucătăria românească. Se face extrem de ușor, dar este foarte aspectuoasă, datorită formei în care este tăiată. De aici vine și numele ei, pentru că bucățelele de prăjitură sunt tăiate folosind marginea unui pahar, în formă de semilună.

Baza pentru această prăjitură este un pandișpan simplu, la care se adaugă nucă măcinată. Puteți adăuga și praf de copt în compoziție, dacă nu sunteți siguri că albușurile sunt bătute suficient și că prăjitura va crește de la sine. 

Ingrediente

  • 6 ouă
  • 200 g făină
  • 150 g zahăr
  • 70 ml ulei
  • un praf de sare
  • un plic zahăr vanilat
  • 100 g nucă măcinată
Timp de preparare: 45 minute
Vezi si:

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul la 180 de grade și pregătiți o tavă pe care o tapetați cu hârtie de copt.

Separați ouăle și bateți albușurile spumă cu ajutorul mixerului. Adăugați un praf de sare și, treptat, zahărul și zahărul vanilat, până când obțineți o spumă densă și lucioasă.

Separat, amestecați gălbenușurile cu uleiul și amestecați până când se omogenizează și se deschide puțin la culoare.

Turnați amestecul peste albușuri și omogenizați. Încorporați făina cu ajutorul unui tel sau unei spatule, amestecând cu mișcări ample, de jos în sus.

Când compoziția este gata, o puteți turna în tava pentru cuptor. Nivelați și presărați deasupra nuca măcinată. Dați la cuptor pentru 30 de minute sau până când prăjitura s-a rumenit frumos.

Când prăjitura s-a răcit, puteți să o tăiați. Folosiți marginea unui pahar pentru a obține bucățile în formă de semilună și tăiați pe jumătatea paharului.

Serviți ca atare sau cu zahăr pudră deasupra.

Poftă bună!
recomandări

Trebuie sa vezi si...

Prăjitură cu ciocolată - gata în 5 minute

Care este cel mai rapid desert pe care puteți să îl preparați atunci când aveți poftă de ceva dulce? Desertul pe care vi-l propunem...

Karythopita - prăjitură grecească cu nucă și condimente

Bucătăria grecească este una foarte ofertantă, atât în materie de feluri principale, cât și în ceea ce privește...

Tăiței cu nucă și pesmet caramelizat - desertul copilăriei

Deserturile pe bază de paste și de orez sunt cele care ne aduc cel mai mult aminte de copilărie. Orez cu lapte, griș cu lapte, fidea cu lapte....

Prăjitură de ciocolată cu glazură

Nimic nu e mai bun decât o prăjitură cu ciocolată, simplă și rapidă, pe care să o puteți face cu orice ocazie și cu ingredientele pe care le...

Prăjitură Oreogasm

Deserturile fără coacere sunt cele mai la îndemână și mai simplu de făcut. În mai puțin de o jumătate de oră, puteți obține o...

Prăjitură Marlenka

Prăjitura Marlenka este un desert fin, aromat și ușor de făcut. Este potrivit pentru orice ocazie, festivă sau nu, și poate fi făcută și pe post...

Prăjitură Oreo - din 4 ingrediente

Deserturile simple, fără coacere, care se fac din câteva ingrediente, sunt perfecte atunci când nu aveți timp sau chef de preparat...

Prăjitură Mississippi

Prăjiturile fără coacere sunt rapide, prietenoase și se fac ușor, chiar și de către cei fără experiență în bucătărie. Iar acest desert,...

Prăjitură ”Better than sex”

Numele acestei prăjituri spune multe despre gustul ei: Better than sex. O prăjitură pe cât de gustoasă, pe atât de apetisantă și deloc...

Prăjitură Nanaimo - fără coacere

Prăjitura Nanaimo este un desert tipic japonez, foarte bun și ușor de făcut. Este o prăjitură fără coacere, la rece, rapidă și foarte aspectuoasă....

facebook whatsapp email

Autentifica-te pentru a comenta