Prăjitura Nanaimo este un desert tipic japonez, foarte bun și ușor de făcut. Este o prăjitură fără coacere, la rece, rapidă și foarte aspectuoasă. Atunci când este tăiată, veți avea trei straturi, adică trei culori în secțiune. Este un desert rapid pe care îl puteți prepara cu orice ocazie și nu necesită ingrediente sofisticate. 

Prăjitură Nanaimo - fără coacere
Timp total 45 minute

Ingrediente

  • 100 g ciocolată 70% cacao
  • 250 g zahăr pudră
  • esență de vanilie
  • 2 linguri praf budincă de vanilie
  • 3 linguri frișcă lichidă
  • 65 g unt
  • 120 g nucă de cocos
  • 60 g migdale
  • 150 g biscuiți
  • 6 linguri cacao
  • 50 g zahăr
  • 65 g unt
  • 1 ou
  • 2 linguri unt

Mod de preparare

Pregătiți o tavă pe care o tapetați cu hârtie de copt.

Pentru blat, amestecați untul, zahărul pudră și cacaoa la bain marie, până când se topește totul. Bateți oul și turnați-l peste, după ce ați luat de pe foc. Amestecați cu un tel și încorporați biscuiții mărunțiți, cacaoa, migdalele și nuca de cocos.

Puneți amestecul în tavă și presați cu mâna sau cu o lingură. Pentru cremă, bateți untul cu frișca lichidă, zahărul pudră, vanilia și budinca praf. Mixați până când obțineți o cremă pufoasă și turnați-o peste primul strat.

Pentru glazură, topiți ciocolata cu 2 linguri de unt la bain marie, omogenizați și, după ce s-a răcit, turnați peste prăjitură. Dați la frigider pentru 2 ore înainte de a servi.

Scoateți prăjitura din tavă folosindu-vă de hârtie și tăiați-o cubulețe.

Poftă bună!