Prăjitură Marlenka

Apare în Prajituri de casa, Prajituri, Prajituri cu crema

Prăjitură Marlenka
7 voturi
5 7

Prăjitura Marlenka este un desert fin, aromat și ușor de făcut. Este potrivit pentru orice ocazie, festivă sau nu, și poate fi făcută și pe post de tort, dacă alegeți o formă rotundă. Foile cu miere se vor înmuia în contact cu crema, iar desertul îi va cuceri pe cei care îl vor gusta.

Ingrediente

  • Pentru foi:
  • 450 g făină
  • 150 g zahăr brun
  • 3 ouă
  • 70 g miere
  • 100 g unt
  • 1 linguriță bicarbonat
  • un praf de sare
  • Pentru cremă:
  • 850 ml frișcă lichidă
  • 80 g zahăr pudră
  • 1 linguriță extract de vanilie
Timp de preparare: 2 ore
Vezi si:

Mod de preparare

Într-un bol, amestecați ouăle cu zahărul brun. Bateți bine cu un tel, până când zahărul s-a topit și ați obținut o cremă omogenă.

Puneți untul într-un vas pe foc. Când s-a topit, adăugați sarea, bicarbonatul și mierea și opriți focul. Turnați amestecul peste crema de ouă, după care începeți să încorporați făina treptat.

Veți obține un aluat lipicios. Întindeți aluatul pe blatul pudrat cu făină și împărțiți în șase bile egale. Puteți folosi un cântar de bucătărie pentru a fi mai ușor. Preîncălziți cuptorul la 170 de grade și pregătiți o tavă tapetată cu hârtie de copt.

Întindeți fiecare foaie de aluat sub formă rotundă sau pătrată, în funcție de forma tăvii în care vreți să faceți prăjitura. Decupați marginile astfel încât foaia să aibă exact forma tăvii. Toate foile trebuie să fie la fel.

Coaceți fiecare foaie timp de 7 minute, la 170 de grade. Puneți foile deoparte, să se răcească, cât timp vă ocupați de cremă.

Bateți frișca lichidă cu zahărul și vanilia până când a căpătat consistență. Pentru a monta prăjitura, puneți câte un strat de frișcă între fiecare două foi. Păstrați frișcă și pentru a îmbrăca prăjitura.

Decorați cu nucă măcinată, cu pesmet sau cu glazură. Lăsați prăjitura la frigider pentru 24 de ore înainte de a o savura.

Poftă bună!
recomandări

Trebuie sa vezi si...

Prăjitură cu ciocolată - gata în 5 minute

Care este cel mai rapid desert pe care puteți să îl preparați atunci când aveți poftă de ceva dulce? Desertul pe care vi-l propunem...

Karythopita - prăjitură grecească cu nucă și condimente

Bucătăria grecească este una foarte ofertantă, atât în materie de feluri principale, cât și în ceea ce privește...

Prăjitură de ciocolată cu glazură

Nimic nu e mai bun decât o prăjitură cu ciocolată, simplă și rapidă, pe care să o puteți face cu orice ocazie și cu ingredientele pe care le...

Prăjitură Oreogasm

Deserturile fără coacere sunt cele mai la îndemână și mai simplu de făcut. În mai puțin de o jumătate de oră, puteți obține o...

Prăjitură Oreo - din 4 ingrediente

Deserturile simple, fără coacere, care se fac din câteva ingrediente, sunt perfecte atunci când nu aveți timp sau chef de preparat...

Prăjitură Mississippi

Prăjiturile fără coacere sunt rapide, prietenoase și se fac ușor, chiar și de către cei fără experiență în bucătărie. Iar acest desert,...

Prăjitură ”Better than sex”

Numele acestei prăjituri spune multe despre gustul ei: Better than sex. O prăjitură pe cât de gustoasă, pe atât de apetisantă și deloc...

Prăjitură Nanaimo - fără coacere

Prăjitura Nanaimo este un desert tipic japonez, foarte bun și ușor de făcut. Este o prăjitură fără coacere, la rece, rapidă și foarte aspectuoasă....

Prăjitură ”Sex la tavă”

La ce te gândești atunci când auzi de o prăjitură cu numele ”Sex la tavă”? La un desert irezistibil, care îți...

facebook whatsapp email

Autentifica-te pentru a comenta