Prăjitură Kinder Felie de Lapte

Apare în Prajituri cu crema, Prajituri de casa, Prajituri

Prăjitură Kinder Felie de Lapte
162 voturi
5 162

Prăjiturile create după rețete de dulciuri din comerț se bucură de o popularitate aparte. Și asta datorită aspectului, dar și gustului obținut în casă, în propria bucătărie. 

Prăjitura Kinder Felie de Lapte este o alegere nemaipomenită atunci când vreți să preparați ceva dulce și ușor. Este delicioasă, arată exact ca prăjitura din comerț, doar că la o scară mai mare și vă asigurăm că îi veți cuceri pe cei mici cu ea. 

Ingrediente

  • Blat:
  • 125 g făină
  • 5 ouă
  • 25 g cacao
  • 100 g zahăr
  • 50 ml apă
  • un praf de sare
  • Cremă:
  • 350 ml frișcă
  • 100 ml lapte
  • 120 g ciocolată albă
  • 10 g gelatină
  • esență de vanilie
  • 75 g zahăr
Timp de preparare: 1 ora si 30 minute
Vezi si:

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul la 180 de grade.

Puneți ouăle într-un bol, fără a le separa. Adăugați un praf de sare și zahărul peste ele și amestecați cu mixerul, până când obțineți o cremă deschisă la culoare și zahărul s-a dizolvat. Adăugați apa și amestecați.

Cerneți făina și cacaoa peste crema făcută anterior. Încorporați cu o spatulă, după care turnați compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Dați la cuptor pentru 12-15 minute. Blatul nu trebuie copt prea mult, pentru că se va usca.

Lăsați blatul să se răcească după ce l-ați scos din tavă, tăiați-l pe jumătate și veți obține două foi.

Pentru cremă, bateți frișca lichidă cu zahărul, până când obțineți o spumă. Dați frișca la frigider.

Puneți gelatina la înmuiat în apă rece. Puneți laptele într-o oală pe foc. Când începe să fiarbă, opriți focul și puneți gelatina și ciocolata albă ruptă în bucăți. Amestecați bine până când ciocolata este topită și toate ingredientele s-au omogenizat.

Când amestecul s-a răcit, încorporați frișca, treptat, în cremă. Puneți crema peste una dintre foi și întindeți bine. Adăugați și a doua foaie și presați ușor. Acoperiți prăjitura cu o cârpă curată sau cu hârtie de bucătărie și lăsați peste noapte la rece. Crema se va închega, iar blatul se va înmuia.

Poftă bună!
recomandări

Trebuie sa vezi si...

Tort Cu Sfecla Si Ciocolata Cu Lapte

Desi sfecla nu este tocmai un ingredient obisnuit pentru dulciuri, acest tort este pur si simplu divin.

facebook whatsapp email

Autentifica-te pentru a comenta