Prăjitură Kinder Delice

Apare în Prajituri de casa, Dulciuri, Prajituri

Prăjitură Kinder Delice
30 voturi
3 30

Atunci când vine vorba despre dulciuri, cu greu găsești pe cineva căruia să nu îi placă ciocolata Kinder, sub orice formă. Dar ce ziceți de o prăjitură inspirată de Kinder Delice? Un desert cu ciocolată și cremă de mascarpone, delicios, cu care îi veți impresiona și pe cei mari, dar mai ales pe cei mici.

Copiii sunt cei mai mari fani Kinder, așa că prăjitura Kinder Delice nu are cum să nu fie pe placul lor. În funcție de cantități, o puteți adapta și face sub formă de tort, pentru o aniversare sau o ocazie specială. Vă asigurăm că cei mici vor fi mai mult decât încântați să aibă un tort Kinder în mărime naturală, de ziua lor. 

Ingrediente

  • 5 ouă
  • 130 g zahăr
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 80 g făină
  • 30 g amidon
  • 40 g cacao
  • 1/2 linguriță praf de copt
  • Pentru sirop:
  • 200 ml apă
  • 100 g zahăr
  • esență de vanilie
  • Cremă:
  • 250 g mascarpone
  • 100 g lapte condensat
  • esență de vanilie
  • Glazură:
  • 200 g ciocolată neagră
  • 30 g unt
Timp de preparare: 1 ora si 30 minute
Vezi si:

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul la 180 de grade.

Amestecați gălbenușurile de ou cu zahărul și frecați până când amestecul își deschide culoarea.

Bateți albușurile spumă și amestecați-le ușor cu crema de gălbenuș, cu ajutorul unei linguri sau spatule. Amestecați făina, amidonul, praful de copt și cacaoa și încorporați-le cu grijă în cremă.

Puneți într-o tavă și dați la cuptor pentru 30 de minute. După ce blatul este gata, el trebuie lăsat să se răcească.

Între timp, faceți siropul. Puneți ingredientele într-o oală pe foc și lăsați să fiarbă 5 minute din momentul în care zahărul s-a topit complet.

Mixați brânza mascarpone cu laptele condensat și cu esența până când capătă o textură aerată și puneți crema la frigider pentru cel puțin 30 de minute.

Când blatul s-a răcit, tăiați-l în două foi egale și însiropați-l. Întindeți crema, apoi puneți și cealaltă bucată de blat.

Pentru glazură, topiți ciocolata la bain marie, împreună cu untul și amestecați. Lăsați să se răcească puțin, după care puteți turna peste prăjitură.

Prăjitura Kinder Delice este gata. Lăsați-o la frigider pentru cel puțin o oră, înainte să o tăiați.

Poftă bună!
recomandări

Trebuie sa vezi si...

Prăjitură cu mălai și lapte bătut

Prăjitura cu mălai și lapte bătut este un desert care multora le aduce aminte de copilărie, mai ales dacă au copilărit în zona...

Prăjitură Kinder Felie de Lapte

Prăjiturile create după rețete de dulciuri din comerț se bucură de o popularitate aparte. Și asta datorită aspectului, dar și gustului...

Prăjitură cu cacao și morcov, la microunde

Prăjiturile care se fac rapid și ușor sunt preferatele oricui atunci când vine vorba despre deserturi. Nimic nu poate concura cu o...

Prăjitură Greta Garbo

Prăjitura Greta Garbo este unul dintre deserturile care nu lipseau în copilărie de pe mesele de la zilele de naștere sau de sărbători....

Prăjitură ecler (fără coacere)

Deserturile fără coacere sunt ideale atunci când vrei să prepari ceva rapid, dar nu ai chef să stai lângă cuptor și să...

Prăjitură Regina Maria - rețetă din caietul bunicii

Dintre toate deserturile, prăjiturile făcute după rețete vechi, transmise din generație în generație, au un gust aparte. Este și...

Prăjitură semilună cu nucă

Prăjitura semilună este una foarte populară în bucătăria românească. Se face extrem de ușor, dar este foarte aspectuoasă,...

Prăjitură cu cremă de lămâie și afine

Fructele de pădure sunt o sursă excelentă de vitamine și antioxidanți, iar acum este sezonul lor. Le puteți integra în deserturi, le...

facebook whatsapp email

Autentifica-te pentru a comenta