Prăjitură Kinder Delice

Apare în Prajituri de casa, Dulciuri, Prajituri

Prăjitură Kinder Delice
31 voturi
4 31

Atunci când vine vorba despre dulciuri, cu greu găsești pe cineva căruia să nu îi placă ciocolata Kinder, sub orice formă. Dar ce ziceți de o prăjitură inspirată de Kinder Delice? Un desert cu ciocolată și cremă de mascarpone, delicios, cu care îi veți impresiona și pe cei mari, dar mai ales pe cei mici.

Copiii sunt cei mai mari fani Kinder, așa că prăjitura Kinder Delice nu are cum să nu fie pe placul lor. În funcție de cantități, o puteți adapta și face sub formă de tort, pentru o aniversare sau o ocazie specială. Vă asigurăm că cei mici vor fi mai mult decât încântați să aibă un tort Kinder în mărime naturală, de ziua lor. 

Ingrediente

  • 5 ouă
  • 130 g zahăr
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 80 g făină
  • 30 g amidon
  • 40 g cacao
  • 1/2 linguriță praf de copt
  • Pentru sirop:
  • 200 ml apă
  • 100 g zahăr
  • esență de vanilie
  • Cremă:
  • 250 g mascarpone
  • 100 g lapte condensat
  • esență de vanilie
  • Glazură:
  • 200 g ciocolată neagră
  • 30 g unt
Timp de preparare: 1 ora si 30 minute
Vezi si:

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul la 180 de grade.

Amestecați gălbenușurile de ou cu zahărul și frecați până când amestecul își deschide culoarea.

Bateți albușurile spumă și amestecați-le ușor cu crema de gălbenuș, cu ajutorul unei linguri sau spatule. Amestecați făina, amidonul, praful de copt și cacaoa și încorporați-le cu grijă în cremă.

Puneți într-o tavă și dați la cuptor pentru 30 de minute. După ce blatul este gata, el trebuie lăsat să se răcească.

Între timp, faceți siropul. Puneți ingredientele într-o oală pe foc și lăsați să fiarbă 5 minute din momentul în care zahărul s-a topit complet.

Mixați brânza mascarpone cu laptele condensat și cu esența până când capătă o textură aerată și puneți crema la frigider pentru cel puțin 30 de minute.

Când blatul s-a răcit, tăiați-l în două foi egale și însiropați-l. Întindeți crema, apoi puneți și cealaltă bucată de blat.

Pentru glazură, topiți ciocolata la bain marie, împreună cu untul și amestecați. Lăsați să se răcească puțin, după care puteți turna peste prăjitură.

Prăjitura Kinder Delice este gata. Lăsați-o la frigider pentru cel puțin o oră, înainte să o tăiați.

Poftă bună!
recomandări

Trebuie sa vezi si...

Prăjitură semilună cu cacao și nucă

Prăjitura semilună este una foarte populară în bucătăria românească. Se face extrem de ușor, dar este foarte aspectuoasă,...

Prăjitură cu foi de bulion

Prăjitura cu bulion este unul dintre deserturile care ne aduc aminte de copilărie. Sunt câteva prăjituri pe care le făceau mamele și...

Prăjitură cu ciocolată și nuci, fără coacere

Deserturile ușoare și rapide, fără coacere, sunt o idee bună pentru orice ocazie. Se fac repede, nu necesită mult timp și multă răbdare...

Prăjitură simplă cu ciocolată și alune

Prăjiturile cu ciocolată sunt întotdeauna irezistibile și, uneori, foarte ușor de făcut. Este și cazul desertului pe care vi-l...

Prăjitură Cartof

Prăjitura cartof este un desert clasic și foarte simplu de făcut din bucătăria românească. Este o prăjitură fără coacere, cu...

Prăjitură Bețivană

Prăjitura Bețivană este un desert deosebit, cu care vă puteți impresiona musafirii. Așa cum probabil ați ghicit, numele prăjiturii vine de...

Prăjitură Dinții Negrului

Prăjitura Dinții Negrului (sau Dinții Negresei, cum mai este numită) este un desert foarte simplu și delicios pe care îl puteți face....

Prăjitură cu prune răsturnată

Deserturile și prăjiturile cu fructe sunt printre cele mai gustoase și ușor de făcut. Dacă alegeți un fruct acrișor, gustul acestuia se va...

facebook whatsapp email

Autentifica-te pentru a comenta