Prăjitură Fanta - cea mai simplă și gustoasă rețetă

Apare în Prajituri cu crema, Prajituri de casa, Prajituri

Prăjitură Fanta - cea mai simplă și gustoasă rețetă
33 voturi
3 33

Prăjitura Fanta este una dintre cele mai arătoase prăjituri pe care le puteți face acasă. Se prepară ușor, iar combinația de blat negru, cremă albă și jeleu portocaliu este irezistibilă. Prăjitura Fanta sau prăjitura cu Fanta se numește așa datorită faptului că pentru jeleu, se folosește suc de portocale.

Puteți folosi chiar celebrul suc carbogazos, caz în care renunțați la zahărul din jeleu, sau puteți opta pentru suc proaspăt de portocale. Recomandăm a doua variantă, pentru că jeleul va fi mai gustos și mai sănătos. Dacă folosiți fresh de portocale, strecurați-l printr-o sită fină înainte de a face jeleul. 

Ingrediente

  • Blat:
  • 5 ouă
  • 200 g zahăr
  • 150 g făină
  • 1 linguriță esență de portocale
  • 50 ml ulei
  • 50 g cacao
  • un praf de sare
  • Cremă:
  • 250 g mascarpone
  • 350 g brânză de vaci
  • 100 g unt
  • 150 g zahăr pudră
  • 1 plic zahăr vanilat
  • Jeleu:
  • 1 litru suc de portocale
  • 70 g amidon
  • 1 plic gelatină
Timp de preparare: 1 ora si 30 minute
Vezi si:

Mod de preparare

Pentru blat, bateți albușurile spumă cu un praf de sare și cu zahărul. Amestecați gălbenușurile cu uleiul și încorporați în spuma de albuș. Adăugați esența și cacaoa și mixați bine. Începeți să încorporați făina puțin câte puțin, amestecând cu lingura sau cu telul.

Turnați compoziția într-o tavă și dați la cuptor, la 170 de grade, pentru 25-30 de minute.

Pentru cremă, amestecați untul la temperatura camerei cu zahărul pudră și cel vanilat și mixați până obțineți o cremă. Agăugați brânza de vaci scursă de zer și continuați să mixați. La final, adăugați crema mascarpone și mixați doar cât să se încorporeze. Dați crema la frigider până vă ocupați de jeleu.

Puneți sucul de portocale într-o oală pe foc, cu zahărul. Când acesta s-a topit, adăugați amidonul și lăsați să fiarbă 5 minute. Puneți gelatina la înmuiat în apă rece. Adăugați gelatina în vas, după ce ați oprit focul și s-a răcit cât de cât.

Când blatul s-a răcit, puteți monta prăjitura. Puneți crema de brânză peste blat și nivelați bine. Turnați și jeleul deasupra și uniformizați. Dați prăjitura la frigider câteva ore sau peste noapte, înainte de a servi.

Poftă bună!
recomandări

Trebuie sa vezi si...

Tartă caprese - simplă și rapidă

O tartă sărată este întotdeauna o alegere bună pe post de aperitiv. Atunci când vreți să pregătiți ceva rapid, delicios și...

Prăjitură cu ciocolată - gata în 5 minute

Care este cel mai rapid desert pe care puteți să îl preparați atunci când aveți poftă de ceva dulce? Desertul pe care vi-l...

Karythopita - prăjitură grecească cu nucă și condimente

Bucătăria grecească este una foarte ofertantă, atât în materie de feluri principale, cât și în ceea ce privește...

Prăjitură de ciocolată cu glazură

Nimic nu e mai bun decât o prăjitură cu ciocolată, simplă și rapidă, pe care să o puteți face cu orice ocazie și cu ingredientele...

Prăjitură Oreogasm

Deserturile fără coacere sunt cele mai la îndemână și mai simplu de făcut. În mai puțin de o jumătate de oră, puteți...

Tocăniță de dovlecei simplă și rapidă

Tocănițele, aceste mâncăruri tradiționale, ieftine și ușor de preparat, sunt întotdeauna o alegere sănătoasă pentru un...

Sote de ciuperci - cea mai simplă rețetă

Ciupercile sunt o sursă excelentă de proteine vegetale, sunt delicioase, versatile și pot fi incluse într-o mulțime de rețete și...

Budincă de mascarpone simplă și rapidă

Deserturile rapide, ușoare și fără preparare termică sunt ideale atunci când vreți să preparați ceva rapid și delicios sau...

facebook whatsapp email

Autentifica-te pentru a comenta