Prăjitură Fanta - cea mai simplă și gustoasă rețetă

Apare în Prajituri cu crema, Prajituri de casa, Prajituri

Prăjitură Fanta - cea mai simplă și gustoasă rețetă
24 voturi
4 24

Prăjitura Fanta este una dintre cele mai arătoase prăjituri pe care le puteți face acasă. Se prepară ușor, iar combinația de blat negru, cremă albă și jeleu portocaliu este irezistibilă. Prăjitura Fanta sau prăjitura cu Fanta se numește așa datorită faptului că pentru jeleu, se folosește suc de portocale.

Puteți folosi chiar celebrul suc carbogazos, caz în care renunțați la zahărul din jeleu, sau puteți opta pentru suc proaspăt de portocale. Recomandăm a doua variantă, pentru că jeleul va fi mai gustos și mai sănătos. Dacă folosiți fresh de portocale, strecurați-l printr-o sită fină înainte de a face jeleul. 

Ingrediente

  • Blat:
  • 5 ouă
  • 200 g zahăr
  • 150 g făină
  • 1 linguriță esență de portocale
  • 50 ml ulei
  • 50 g cacao
  • un praf de sare
  • Cremă:
  • 250 g mascarpone
  • 350 g brânză de vaci
  • 100 g unt
  • 150 g zahăr pudră
  • 1 plic zahăr vanilat
  • Jeleu:
  • 1 litru suc de portocale
  • 70 g amidon
  • 1 plic gelatină
Timp de preparare: 1 ora si 30 minute
Vezi si:

Mod de preparare

Pentru blat, bateți albușurile spumă cu un praf de sare și cu zahărul. Amestecați gălbenușurile cu uleiul și încorporați în spuma de albuș. Adăugați esența și cacaoa și mixați bine. Începeți să încorporați făina puțin câte puțin, amestecând cu lingura sau cu telul.

Turnați compoziția într-o tavă și dați la cuptor, la 170 de grade, pentru 25-30 de minute.

Pentru cremă, amestecați untul la temperatura camerei cu zahărul pudră și cel vanilat și mixați până obțineți o cremă. Agăugați brânza de vaci scursă de zer și continuați să mixați. La final, adăugați crema mascarpone și mixați doar cât să se încorporeze. Dați crema la frigider până vă ocupați de jeleu.

Puneți sucul de portocale într-o oală pe foc, cu zahărul. Când acesta s-a topit, adăugați amidonul și lăsați să fiarbă 5 minute. Puneți gelatina la înmuiat în apă rece. Adăugați gelatina în vas, după ce ați oprit focul și s-a răcit cât de cât.

Când blatul s-a răcit, puteți monta prăjitura. Puneți crema de brânză peste blat și nivelați bine. Turnați și jeleul deasupra și uniformizați. Dați prăjitura la frigider câteva ore sau peste noapte, înainte de a servi.

Poftă bună!
recomandări

Trebuie sa vezi si...

Budincă de mascarpone simplă și rapidă

Deserturile rapide, ușoare și fără preparare termică sunt ideale atunci când vreți să preparați ceva rapid și delicios sau...

Prăjitură Marlenka

Prăjitura Marlenka este un desert fin, aromat și ușor de făcut. Este potrivit pentru orice ocazie, festivă sau nu, și poate fi făcută și...

Prăjitură Oreo - din 4 ingrediente

Deserturile simple, fără coacere, care se fac din câteva ingrediente, sunt perfecte atunci când nu aveți timp sau chef de preparat...

Prăjitură Mississippi

Prăjiturile fără coacere sunt rapide, prietenoase și se fac ușor, chiar și de către cei fără experiență în bucătărie. Iar acest...

Negresă - rețetă simplă

Prăjiturile cu ciocolată sau pe bază de cacao sunt greu de refuzat, indiferent că vorbim despre o ocazie specială sau nu. Atunci când...

Prăjitură ”Better than sex”

Numele acestei prăjituri spune multe despre gustul ei: Better than sex. O prăjitură pe cât de gustoasă, pe atât de apetisantă și...

Clătite americane rețetă

Clătitele americane (sau pancakes) sunt un desert delicios, dar pot foarte bine să țină loc de mic dejun. Sunt hrănitoare și gustoase și,...

Tobă de porc - rețetă tradițională

Toba, caltaboșul, lebărul și cârnații sunt printre preparatele tradiționale de Crăciun care nu lipsesc de pe mesele românilor...

facebook whatsapp email

Autentifica-te pentru a comenta