Deserturile fără coacere sunt ideale atunci când vrei să prepari ceva rapid, dar nu ai chef să stai lângă cuptor și să aștepți să fie gata. În plus, sunt ideale în sezonul cald, se fac repede și nu trebuie să ai prea multă experiență în bucătărie pentru ca reușita să fie sigură.

Dacă nu ai încercat niciodată prăjitura ecler, este momentul să o încerci. Este gata repede, nu necesită coacere sau blaturi complicate. Tot ce trebuie să faci este să pui în comun câteva ingrediente banale, dar rezultatul final va fi unul deosebit. 

Prăjitură ecler (fără coacere)
Timp total 45 minute

Ingrediente

  • 500 g biscuiți
  • 200 g budincă de vanilie instant
  • 3 1/2 căni de lapte
  • 250 ml frișcă lichidă
  • 4 linguri zahăr
  • Glazură:
  • 5 linguri cacao
  • 150 g zahăr
  • 5 linguri unt
  • 5 linguri lapte

Mod de preparare

Pentru budincă, puneți laptele într-o oală pe foc. Adăugați budinca instant și amestecați până când s-a îngroșat. Lăsați să se răcească.

Între timp, vă puteți ocupa de frișcă. Bateți frișca cu mixerul, cu 4 linguri de zahăr, până când capătă volum și consistență. Adăugați un sfert din amestecul de budincă (care s-a răcit) și amestecați.

Pentru a face glazura, puneți toate ingredientele într-un vas pe foc și amestecați, până când zahărul s-a topit. Lăsați să se răcească, după care puteți asambla prăjitura.

Puneți un strat de biscuiți într-o tavă dreptunghiulară. Adăugați un strat de budincă și nivelați. Urmează încă un strat de biscuiți, după care un strat de frișcă amestecată cu budincă.

La final, acoperiți cu biscuiți, care pot fi întregi sau mărunțiți. Turnați glazura deasupra și dați prăjitura la frigider pentru cel puțin patru ore înainte de a servi. Biscuiții trebuie să se înmoaie în contact cu crema și să capete textura unui blat.

Poftă bună!