Aceasta prajitura delicioasa, cu alune de padure si martipan este perfecta pentru a incheia masa de Paste.

Prajitura De Paste
Timp total 3 ore

Ingrediente

  • 375g unt
  • 375g zahar pudra
  • 2 portocale - coaja rasa
  • 375g migdale macinate
  • 1 lingurita mix de condimente pentru prajituri
  • 5 oua
  • 200g de alune, prajite si tocate marunt
  • 100g faina
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 8 linguri lichior de alune
  • 300g ciocolata alba
  • 50g unt
  • 250g martipan alb
  • zahar pudra
  • mini oua de ciocolata

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 160C. Se unge o tava si se tapeteaza cu hartie de copt.Intr-un castron mare, se bat untul, zaharul si coaja de portocala pana capata o culoare palida si o textura cremoasa. Se adauga migdalele si condimentele. Se adauga ouale, pe rand. Se incorporeaza alunele, faina, praful de copt si lichiorul de alune. Se toarna in tava pregatita si se coace timp de 1 ora, apoi se acopera cu folie si se mai coace timp de inca 50 de minute sau pana cand o scobitoare introdusa in centru iese curata. Se lasa sa se raceasca timp de 10 minute in tava, apoi se scoate si se lasa sa se raceasca complet.

2. Se topesc ciocolata si untul intr-un bol pus asezat peste o cratita cu apa la foc mic. Se amesteca. Se imprastie peste prajitura, inclusiv pe partile laterale si se lasa sa se raceasca.

3. Se ruleaza martipanul pe o suprafata usor pudrata cu zahar pana cand este suficient de mare pentru a acoperi intreaga prajitura. Se ruleaza pe un facalet si se pune peste prajitura, presand usor in partile laterale. Se decoreaza cu oua de ciocolata.