Un prajitura moale, fructata, perfecta pentru vara.

Prajitura De Caise Cu Zer
Timp total 1 oră și 5 minute

Ingrediente

  • 175g unt
  • 200g faina
  • 150g migdale macinate
  • 200g zahar
  • 142ml zer
  • 3 oua, batute
  • 1 lingurita de esenta de vanilie
  • 1 lamaie - coaja rasa
  • 6 caise coapte, taiate pe jumatate
  • 2 lingurite de miere
  • 50g fulgi de migdale
  • Pentru crema de miere:
  • 142ml smantana
  • 150ml iaurt grecesc
  • 4 lingurite de miere

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 180C. Se unge o tava si se tapeteaza cu hartie de copt. Se pun toate ingredientele uscate intr-un blender. Se adauga untul, zerul, ouale, vanilia si coaja de lamaie si se amesteca pana se combina. Se toarna in tava, se aranjeaza caisele, cu partea taiata in sus. Se stropeste cu miere si se imprastie migdalele. Se coace timp de 40-45 de minute, apoi se lasa sa se raceasca timp de 20 de minute.

2. Intre timp, se bat smantana, iaurtul s mierea pana cand se ingroasa. Se serveste prajitura cu crema de miere.