Atunci când ai poftă de ceva dulce și bun, făcut în casă, prăjitura cu vișine te scoate din încurcătură. Se face ușor și este potrivită în orice perioadă a anului.

Multe gospodine păstrează la congelator vișine peste iarnă, așa că dacă aveți o punguță cu vișine, le puteți folosi pentru această prăjitură delicioasă.

De asemenea, puteți folosi și vișine din vișinată, dar asigurați-vă că nu vor mânca și copiii din prăjitură, pentru că alcoolul persistă, în ciuda coacerii. Dacă nu aveți vișine sub nicio formă, le găsiți în orice supermarket la raionul cu produse congelate, ambalate sau vrac. 

Prăjitură cu vișine
Timp total 45 minute

Ingrediente

5 ouă 150 g zahăr 180 g făină 1 linguriță esență de rom 5 linguri ulei 2 plicuri zahăr vanilat un praf de sare 400 g vișine fără sâmburi

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul la 170 de grade.

Separați ouăle (care trebuie să fie la temperatura camerei). Bateți albușurile cu un praf de sare, cu mixerul. Când începe să se formeze spuma, puneți treptat zahărul și zahărul vanilat, continuând să mixați până obțineți o spumă densă.

Frecați gălbenușurile cu uleiul și cu esența, până când se omogenizează și încorporați-le în spuma de albuș, cu ajutorul unei spatule.

Adăugați făina treptat, amestecând de jos în sus. Turnați compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt sau cu puțin ulei și făină.

Puneți vișinele deasupra și împingeți-le ușor în aluat, dar nu până jos. Oricum ele vor intra în prăjitură în timpul coacerii.

Dați la cuptor, la 170 de grade, pentru 25-30 de minute sau până când încercați cu scobitoarea și aceasta iese curată.

Lăsați să se răcească, după care puteți tăia prăjitura.

Poftă bună!