Prajiturile cu fructe sunt intotdeauna o idee buna.

Prajitura cu piersici
Timp total 1 oră și 5 minute

Ingrediente

1 cana de zahar 1/2 cana de unt 1 ceasca de smantana 1 lingurita extract de vanilie 2 oua, batute usor 2 cesti de faina 1 1/2 lingurita de praf de copt 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu 1/2 lingurita de sare 4 cani de piersici decojite si taiate in felii 1/4 ceasca de faina 1/4 cesti de zahar 1/4 cesti de nuci pecan tocate 1 lingurita de scortisoara macinata 3 linguri de unt

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 165C. Se unge o tava si se tapeteaza cu faina.

2. Intr-un castron mare, se amesteca 1 cana de zahar si 1/2 cana de unt. Se adauga smantana, vanilie si oua. Se incorporeaza faina, praful de copt, bicarbonat de sodiu si sarea. Se raspandeste 1/2 din aluat in tava de copt. Se acopera cu un strat de piersici si se adauga aluatul ramas.

3. Intr-un castron mic, se amesteca 1/4 cana de faina, 1/4 cana de zahar, nuci pecan si scotisoara. Se adauga untul rece si se amesteca cu varful degetelor pana cand amestecul se aseamana cu o crusta grosiera. Se presara uniform peste aluat.

4. Se coace 45 de minute in cuptorul preincalzit sau pana cand un cutit introdus in centru iese curat.