Arata minunat si poti fi sigur ca e la fel de gustoasa!

Prajitura Cu Nuci Si Cafea
Timp total 1 oră și 10 minute

Ingrediente

400g lapte condensat 100g zahar brun 50g unt 2 lingurite esenta de cafea si cicoare 100g nuci, prajite, maruntite 200g ciocolata neagra Baza: 225g faina 1 lingurita praf de copt 80g zahar brun 150g unt 1 lingurita esenta de cafea si cicoare

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 180. Se ung 2 tava si se tapeteaza cu hartie de copt, inclusiv laturile.

2. Pentru a face baza, se cerne faina si praful de copt intr-un castron, se adauga zaharul, apoi se adauga untul si jumatate din esenta de cafea. Se amesteca bine sa se combine, apoi se imparte amestecul intre cele doua tavi, presand bine. Se coace in cuptor timp de 20 de minute, apoi se scot si se lasa sa se raceasca usor.

3. Intre timp, se pun laptele condensat, zaharul brun, untul si esenta de cafea intr-o cratita la foc mic, amestecand timp de aproximativ 10 minute pana cand amestecul se ingroasa.

4. Se presara nuci peste baza din tava, se adauga jumatate din umplutura de caramel peste si se baga la cuptor timp de 10-12 minute. Se raceste complet.

5. Se topeste ciocolata si restul de esenta de cafea intr-un castron asezat peste o cratita de apa fierbinte, apoi se toarna peste caramel, inclinand tava pentru a asigura o acoperire uniformă. Se lasa sa se raceasca complet inainte de feliere.