Prăjitură cu mălai și lapte bătut

Apare în Prajituri, Prajituri de casa, Dulciuri

Prăjitură cu mălai și lapte bătut
73 voturi
3 73

Prăjitura cu mălai și lapte bătut este un desert care multora le aduce aminte de copilărie, mai ales dacă au copilărit în zona Ardealului. Era cel mai la îndemână desert, pentru că este o prăjitură accesibilă, care se face cu ingrediente simple și ieftine, pe care toată lumea le are în casă. 

Astăzi vă propunem o întoarcere în timp, în bucătăria bunicilor, cu acest desert minunat. Prăjitura cu mălai și lapte bătut poate fi și desertul preferat al copiilor voștri, astfel ca farmecul prăjiturilor după rețetele bunicii să nu se piardă. 

Ingrediente

  • 250 g mălai
  • 125 g griș
  • 650 ml lapte bătut
  • 4 ouă
  • 120 g zahăr
  • 120 g unt sau ulei
  • 1 plic praf de copt
  • 1 plic zahăr vanilat
  • coaja de la o lămâie
  • un praf de sare
Timp de preparare: 1 ora si 30 minute
Vezi si:

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul la 170 de grade. Pregătiți o tavă pe care o tapetați cu hârtie de copt.

Puneți toate ingredientele uscate în afară de zahăr într-un bol și amestecați. Separați ouăle și puneți zahărul peste gălbenușuri. Amestecați cu mixerul până când compoziția a crescut în volum și zahărul s-a topit. Adăugați laptele bătut peste cremă, apoi untul topit și răcit.

Încorporați crema de gălbenușuri și zahăr peste ingredientele uscate și amestecați bine. Separat, bateți albușurile spumă cu un praf de sare. Turnați spuma de albuș puțin câte puțin peste crema făcută anterior. Încorporați cu ajutorul unui tel, iar la final, adăugați coaja de lămâie.

Turnați blatul în tavă și dați la cuptor pentru 40-45 de minute. Prăjitura trebuie să fie rumenită și să treacă testul cu scobitoarea.

Când prăjitura s-a răcit puțin, puteți adăuga zahăr pudră peste ea sau o puteți lăsa așa.

Poftă bună!
recomandări

Trebuie sa vezi si...

Tort Cu Sfecla Si Ciocolata Cu Lapte

Desi sfecla nu este tocmai un ingredient obisnuit pentru dulciuri, acest tort este pur si simplu divin.

facebook whatsapp email

Autentifica-te pentru a comenta