Merele insiropeaza perfect aceasta prajitura cu ciocolata.

Prajitura cu fulgi de ciocolata si mere

Ingrediente

  • 1 cana de unt
  • 2 cani de zahar
  • 3 oua
  • 1/2 cesti de apa
  • 1 lingura de extract de vanilie
  • 2 1/2 cesti de faina
  • 2 linguri de cacao
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 lingurita de scortisoara
  • 1 lingurita de nucsoara
  • 2 cesti de mere - decojite si taiate cubulete mici
  • 1 ceasca fugi de ciocolata

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 165C. Se unge o tava si se tapeteaza cu faina.

2. Se freaca untul sau margarina cu zaharul. Se adauga ouale, apoi apa si vanilie.
In alt castron, se amesteca faina, cacao, bicarbonat de sodiu, scortisoara si nucsoara. Se incorporeaza acest amestec in cel de unt. Se adaua merele tocate si fulgii de ciocolata. Se toarna aluatul in tava pregatita.

3. Se coace la 165C timp de 1 ora si 15 minute sau pana cand o scobitoare introdusa in apropierea centrului iese curata. Se transfera pe un suport pentru a se raci.