O prajitura aromata, cu consistenta de budinca, care poate incheia cu succes masa de sarbatori.

Prajitura cu crema de lamaie
Timp total 1 oră și 20 minute

Ingrediente

  • 6 linguri unt, topit
  • 6 linguri faina
  • 2 cani de zahar
  • 4 oua
  • 1 1/2 cesti de lapte
  • 1 1/2 linguri de coaja de lamaie rasa
  • 2 linguri de suc de lamaie
  • 1/4 cana de zahar pudra

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 175C. Se unge un vas termorezistent cu putin unt. Se aepara ouale.

2. Intr-un castron mare, se combina faina, untul si 1 1/2 cesti de zahar alb.
Se bat galbenusurile de ou si se adauga amestecul de zahar impreuna cu laptele si coaja de lamaie. Se amesteca bine si se adaugă sucul de lamaie.

3. Intr-un alt bol, se bat albusurile de ou pana cand se ingroasa, adaugand incet restul de 1/2 cesti de zahar. Se incorporeaza albusurile de ou in aluat. Se toarna compozitia in vasul pregatit.

4. Se aseaza vasul intr-o tava putin adanca cu apa fierbinte si se coace la 175C timp de 55-60 de minute sau pana cand se rumeneste usor. Se serveste cald sau rece, pudrata cu zahar.