Moale si cu fructe, aceasta prajitura nu contine gluten, ceea ce o face alegerea perfecta pentru cei care sunt atenti cu sanatatea.

Prajitura Cu Clementine
Timp total 3 ore și 20 minute

Ingrediente

5 clementine ulei 275g zahar pudra 300g migdale macinate seminte de la 8-10 pastai de cardamom, macinate 1 lingurita praf de copt 2 lingurite esenta de vanilie 6 oua, usor batute 1 lamaie- sucul 1 baton de scortisoara

Mod de preparare

1. Se pun 3 din clementine intr-o cratita cu apa, se da in fiert si se fierbe timp de aproximativ 2 ore. Se scurg si se lasa sa se raceasca putin. Se taie pe jumatate si se aleg samburii, apoi se marunteste fructul (coaja si pulpa) pana se transforma intr-o pasta.

2. Se incalzeste cuptorul la 180C. Se unge o tava, apoi se tapeteaza cu hartie de copt.

3. Se pun 225g de zahar, migdale, cardamom macinat si praf de copt intr-un castron mare. Se amesteca, apoi se face o adancitura in centru. Se adauga clementinele, esenta de vanilie si ouale, apoi se amesteca cu ingredientele uscate. Se toarna amestecul in tava. Se transfera la cuptor si se coace timp de 50-60 minute.

4. Intre timp, se stoarce sucul din cele 2 clementine ramase intr-o cratita. Se adauga sucul de lamaie si restul de 50g de zahar. Se incalzeste usor pana cand zaharul se dizolva, apoi se adauga un baton de scortisoara si se fierbe timp de 3 minute.

5. Se scoate prajitura din cuptor si se inteapa in partea de sus, in csteva locuri cu un bat. Se toarna siropul de citrice deasupra, apoi se lasa timp de 1 ora, pentru a se inmuia. Se transfera pe un platou sa se raceasca complet.