Caramel si ciocolata - o combinatie divina pentru un desert care pentru care te vor lauda toti cunoscutii.

Prajitura Cu Ciocolata Si Caramel
Timp total 1 oră și 10 minute

Ingrediente

175g unt 250g ciocolata, rupta in bucati 75ml lichior Amaretto 175g zahar 4 oua, batute 125g faina 125g migdale macinate Pentru crema si decor: 284ml smantana 5 linguri crema caramel zahar pudra 18 mini oua de ciocolata crengute de menta proaspeta

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 160C. Se ung 2 tavi de tort si se tapeteaza cu hartie de copt.

2. Se pune ciocolata si lichiorul intr-un castron termorezistent, asezat peste oala de apa ce fierbe si se lasa pana se topeste. Se ia de pe foc si se amesteca usor.

3. Intre timp, se bat crema de unt si zaharul pana capata o culoare palida si o textura cremoasa. Treptat, se adauga ouale si putina faina pentru a nu se inchega. Se cerne faina ramasa, se adauga migdalele si ciocolata topita si se amesteca usor pana se incorporeaza. Se imparte in mod egal intre tavi, niveland suprafetele. Se coc in cuptor timp de 35-40 minute, sau pana cand cresc si o scobitoare introdusa in centru iese curata. Se lasa sa se raceasca timp de 15 minute, in tavi, apoi se scot si se lasa sa se raceasca complet.

4. Pentru a face umplutura, se bate smantana pana cand se formeaza varfuri rigide. Se pune un blat pe un platou si se raspandeste crema caramel deasupra, apoi se adauga crema preparata. Se adauga cel de-al doilea blat. Se lasa sa se raceasca timp de aproximativ 40 de minute. Se pudreaza cu zahar si se decoreaza cu ouale de ciocolata si frunzele de menta. Se taie si se serveste.