Prajitura Cu Ciocolata Si Banane
Timp total 1 oră și 25 minute

Ingrediente

200g unt 100g zahar pudra 100g zahar 3 oua 300g faina 1 lingurita praf de copt 2 banane coapte, piure 150g fulgi de ciocolata neagra 120ml lapte Pentru topping de caramel: 50g unt 70g de zahar brun 70ml sirop de artar 4-5 banane coapte, taiate pe jumatate pe lungime

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 180C si se unge o tava, apoi se tapeteaza. Pentru a face toppingul, se pun 50g de unt, zahar brun si siropul de artar intr-o tigaie, la foc mediu. Se gateste la foc mic, amestecand, pana cand se dizolva de zaharul si siropul este gros si auriu. Se toarna siropul in tava. Se aranjeaza bananele felii, se aseaza cu fata in jos, in tava.

2. Se pun 200g de unt si zaharul intr-un castron si se bate pana cand devine cremos. Se adauga ouale, pe rand, se bat bine dupa fiecare adaugare. Se adauga faina, praful de copt si un varf de cutit de sare, apoi se amesteca usor cu o lingura mare de lemn. Se amesteca bananele piure, fulgii de ciocolata si lapte suficient pentru a ajunge la o consistenta lichida. Se toarna aluatul uniform peste banane si se netezeste pe partea superioara, cu o spatula.

3. Se coace timp de 45-50 de minute sau pana cand devine aurie pe partea de sus. Se scoate din cuptor si se lasa in hartia de copt timp de 5 minute sa se raceasca usor, apoi se rastoarna pe un platou. Se serveste calda, cu inghetata de vanilie, sau rece, cu o ceasca de ceai sau cafea.