O prajitura pufoasa, perfecta pentru Craciun.

Prajitura cu banane
Timp total 2 ore și 30 minute

Ingrediente

3/4 cani de unt 2 cani zahar 3 oua 2 lingurite extract de vanilie 3 cani faina 1 1/2 lingurite praf de copt 1/4 lingurita sare 1 1/2 cesti de zer 2 lingurite suc de lamaie 1 1/2 cesti banane pasate 1/2 cana unt, moale 230g crema de branza 3 1/2 cani de zahar pudra 1 lingurita extract de vanilie

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 135C. Se unge o tava cu putin unt si se tapeteaza cu faina. Intr-un castron mic, se amesteca bananele cu suc de lamaie si se lasa deoparte. Intr-un castron mediu, se amesteca faina, praf de copt si sare. Se pun deoparte.

2. Intr-un castron mare, se freaca 3/4 cesti de unt cu 2 cani de zahar pana cand capata o consistenta cremoasa. Se adauga ouale, pe rand, apoi 2 lingurite de vanilie. Se incorporeaza amestecul de faina si zerul, alternativ. Se adauga amestecul de banane si se toarna in tava pregatita.

3. Se coace in cuptorul preincalzit timp de 1 ora sau pana cand o scobitoare inserata in centrul prajiturii iese curata. Se scoate din cuptor si se pune direct in congelator timp de 45 de minute. Acest lucru va face prajitura foarte umeda.

4. Pentru a face glazura, se freaca 1/2 ceasca de unt si crema de branza. Se adauga o lingurita de vanilie, apoi zaharul pudra si se bate la viteza mica pana cand se combina. Se raspandeste peste prajitura rece si se serveste.