O prajitura delicioasa, care iti va indulci diminetile, iar daca ne gandim ca afinele sunt pline de antioxidanti, vorbim deja despre un elixir al tineretii, nu despre o prajitura.

Prajitura cu afine si smantana
Timp total 1 oră și 20 minute

Ingrediente

  • 1 cana de unt
  • 2 cani zahar
  • 2 oua
  • 1 cana smantana
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 1 2/3 cani faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1/4 lingurita de sare
  • 1 cana de afine
  • 1/2 cani zahar brun
  • 1 lingurita de scortisoara
  • 1/2 cana nuci pecan, tocate
  • 1 lingura de zahar pudra

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 175 grade C. Se unge o tava si se tapeteaza cu faina.
Intr-un castron mare, se bat untul si zaharul pana cand capata o consistenta cremoasa. Se adauga ouale, pe rand, apoi se adauga smantana si vanilia. Se adauga faina, praful de copt si sarea, apoi afinele.

2. Se pune jumatate din aluat in tava preparată. Intr-un castron mic, se amesteca impreuna zaharul brun, scortisoara si nucile pecan. Se pune jumatate din acest amestec peste aluatul din tigaie. Se toarna restul de aluat deasupra si apoi se presara cu amestecul de nuci pecan.

3. Se coace timp de 55-60 de minute in cuptorul preincalzit sau pana cand o scobitoare introdusa in centru iese curata. Se raceste in tava, apoi se scoate si se lasa sa se raceasca complet. Se pudreaza cu zahar inainte de servire. Pentru decor, puteti presara zi cateva bucati de fistic.